Τι έγραψαν γνωστοί Πατρινοί για τη νέα σχολική χρονιά;

0
976

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά!

Το κουδούνι χτύπησε ξανά, το σχολείο γέμισε με παιδικά χαμόγελα! Μέσα από τα μάτια των παιδιών μας θα πάρουμε τη δύναμη και την έμπνευση για μια ακόμα δημιουργική χρονιά.

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, γνωστοί Πατρινοί ευχήθηκαν ο καθένας με μοναδικό τρόπο ” Καλή σχολική Χρονιά”. Δείτε τι έγραψαν ορισμένοι εξ αυτών στα προφίλ τους στο facebook αποσπώντας δεκάδες like :

 

Γρηγόρης Αλεξόπουλος

Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας

Διπλή η χαρά για μένα σήμερα…
– Ολοκληρώσαμε και παραδώσαμε, πριν λίγες μέρες, ένα ακόμα καινούργιο σχολείο στην ΑΧΑΙΑ το Δημοτικό Σχολείο Λάππα (προυπ. 2.4 εκ. ευρώ.). Από σήμερα λειτουργεί.
– Σήμερα στον Αγιασμό του Πειραματικού Γυμνασίου –Λυκείου Πανεπιστημίου Πάτρας όπου η κόρη μου διανύει την τελευταία της χρονιά στο σχολείο.
Συγκινητικές στιγμές για κάθε γονιό.
Εύχομαι υγεία και δύναμη στα παιδιά μας, τους γονείς και όλους τους εκπαιδευτικούς.”

 

 

Δημήτρης Κατσικόπουλος

πρώην Νομάρχης Αχαϊας

Θεμελίωση Πειραματικού Γυμνασίου Λυκείου του Πανεπιστημιου Πάτρας στο Κ Καστριτσι. Η μικρή μπροστά μου πάει ήδη Β Λυκείου στο ίδιο σχολείο. Σαν ψέμα!!! Καλή αρχή για όλα τα παιδιά.

 

 

Νικόλαος Οικονομόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής “ΠΑΤΡΑ ΔΥΝΑΤΗ”

Εύχομαι καλή Σχολική Χρονιά σε Μαθητές, Γονείς και Εκπαιδευτικούς!
Τους εύχομαι βέβαια και… δύναμη, αφού παρά τους υποτιθέμενους πανηγυρισμούς του Υπουργείου Παιδείας για άλλη μία χρονιά τα Ελληνικά σχολειά ανοίγουν με… χιλιάδες κενά, ταυτόχρονα απαξιώνεται ο θεσμός του Ολοήμερου Σχολείου καθώς έχει περιοριστεί σε… «προαιρετική δομή», ενώ τα προβλήματα σε ποιοτικά χαρακτηριστικά δυστυχώς παραμένουν!!
Για τους λόγους αυτούς εύχομαι παρά τις αντίξοες συνθήκες οι Έλληνες μαθητές να τα καταφέρουν όπως κάνουν κάθε φορά. Και να αποκτήσουν τις πολύτιμες γνώσεις που θα είναι εφόδια για το μέλλον τους.
Ταυτόχρονα όμως εύχομαι και ελπίζω, οι Κυβερνώντες να «κτίσουν» επιτέλους εκείνες τις προϋποθέσεις που ως μεγαλύτεροι οφείλουμε στους παιδιά μας, ώστε να έχουν το… Σχολείο που δικαιούνται, την… μόρφωση που χρειάζονται, αλλά και… περισσότερες ευκαιρίες καταξίωσης στη χώρα τους!
Καλή Χρονιά σε όλους !!

 

 

Έλενα Κονιδάρη

Περιφερειακή Σύμβουλος

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να εκφράσω προς το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, τις πιο θερμές ευχές μου για μία χρονιά, γεμάτη υγεία, πρόοδο και επιτυχίες.
Η παιδεία αποτελεί το θεμέλιο και την ελπίδα για κοινωνική πρόοδο, βασισμένη σε πρότυπα, αξίες και αρχές, στην ευγενή άμιλλα, την αξιοκρατία και το αίσθημα ευθύνης που πρέπει να διακρίνει τους πολίτες.
Στη δύσκολη αυτή περίοδο που περνά η χώρα μας, το σχολείο μπορεί και πρέπει να είναι χώρος γνώσης, δημιουργίας και ελπίδας.
Οφείλουμε όλοι μας, Πολιτεία εκπαιδευτικοί και γονείς να συνδιαμορφώσουμε ένα περιβάλλον για τα παιδιά μας έτσι ώστε να μπορέσουν να κατακτήσουν τα εφόδια και τις γνώσεις, για την ζωή και το μέλλον τους.
Εύχομαι σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς δημιουργική σχολική χρονιά και πρωτίστως σε όλα τα παιδιά καλή πρόοδο.

 

 

Ασημίνα Ζανιά

Ιατρός – Πνευμονολόγος

Φτάσαμε σε καιρούς δύσκολους….
Μα χωρίς παιδεία και μόρφωση δεν ξέρω τούτος ο λαός που θα καταλήξει….
Μάθετε γράμματα παιδιά μου….σε σας πλέον ελπιζω για μια καλύτερη Ελλάδα….
Καλή σχολική Χρόνια!!!

 

 

Βασίλης Πράπας

Επιχειρηματίας Εστίασης

Χωρίς …πολλά πολλά αλλά με πολλή δόση χιούμορ και μια λεζάντα με φωτογραφία που είχαν όλο το νόημα:

“Καλή σχολική ..σεζλόν”