Ασημίνα Ζανιά: “Κώστας Πελετίδης – Ο γιατρός των φτωχών που έγινε ο δήμαρχος των Ελλήνων”

0
917

Κα. Ζανιά αν σας ζητούσε ένας ψηφοφόρος ένα σύντομο βιογραφικό σας τι θα του παραθέτατε;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αντίκυρα Βοιωτίας, ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό του Κορινθιακού. Από τα 18 μου χρόνια μένω στην Πάτρα. Σπούδασα  Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Απέκτησα την ειδικότητα της Πνευμονολογίας από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Από το 2012 έχω ανοίξει  ιδιωτικό ιατρείο. Είμαι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Στάθη Κεραμιδά και έχουμε ένα γιο.

https://www.facebook.com/zaniatsimara.asimina

Eίστε ένα γνωστό και ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στην πόλη. Που το αποδίδετε αυτό;

Η Ιατρική είναι εκείνη που σε δένει με τους συνανθρώπους σου. Η σχέση Ιατρού-Ασθενούς είναι μοναδική,είναι ιερή. Με σχεδόν όλους τους ασθενείς μου διατηρώ σχέσεις φιλικές. Η αγάπη τους ήταν και  είναι για εμένα η καθημερινή κινητήριος δύναμη. Δεν θα μπορούσα να ζω χωρίς την Ιατρική.

https://www.facebook.com/zaniatsimara.asimina

Τι σας παρότρυνε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Πριν μια εβδομάδα έφυγε ξαφνικά ένας υπέροχος άνθρωπος και γιατρός, ο Γιώργος Τζίφας. Σε αυτές τις εκλογές  ο Γιώργος Τζίφας είχε αποφασίσει  να σταθεί στο πλευρό του Κώστα Πελετίδη, κατεβαίνοντας υποψήφιος στα Αραχωβίτικα. Μετά το απροσδόκητο γεγονός του θανάτου του,αποφάσισα να πάρω τη θέση του ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στο πρόσωπό του. Τα Αραχωβίτικα για εμένα είναι πλέον το αγαπημένο μου μέρος, μιας και τα τελευταία 5 χρόνια μένω με την οικογένειά μου μόνιμα εκεί.

Γιατί με τον Κώστα Πελετίδη; Τι είναι αυτό που σας ενέπνευσε σε αυτό το πρόσωπο αλλά και γενικότερα στο συνδυασμό αυτό;

Τον Κώστα Πελετίδη τον γνώρισα κατ΄αρχάς ως γιατρό καρδιολόγο. Ως γιατρός στάθηκε επί 35 χρόνια δίπλα σε κάθε ασθενή σχεδόν με αυταπάρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι τον αποκαλούσαν “Ο Γιατρός των φτωχών”, όπως και τον αείμνηστο και αγαπημένο  γιατρό και βουλευτή Παναγιώτη Κοσιώνη. Ως Δήμαρχος Πατρέων, ο Κώστας Πελετίδης ακολούθησε ακριβώς την ίδια πολιτική και νοοτροπία. Αγωνίστηκε με πάθος, διεκδίκησε και δημιούργησε για το σύνολο του Πατραϊκού λαού. Ήταν ο Δήμαρχος των πολλών και όχι των λίγων και ισχυρών. Είχε το σθένος να ορθώσει το ανάστημά του,για το όφελος του λαού του. Έφθασε να δικασθεί γι΄αυτό,να αθωωθεί και να έχει πάντα αυτόν τον λαό στο πλευρό του. Με λίγα λόγια μέσα σε 4 χρόνια ο γιατρός των φτωχών έγινε ο αγαπημένος  δήμαρχος των Πατρινών και όλων των Ελλήνων.

https://www.facebook.com/zaniatsimara.asimina

Διανύουμε μια σκληρή προεκλογική περίοδος, με πολλές αξιόλογες υποψηφιότητες. Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί εσάς, αλλά και τον συνδυασμό που συμμετέχετε;

Η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Κώστας Πελετίδης έβαλαν πάνω από όλα τις ανάγκες του λαού. Τις ανάγκες των πολλών. Ο Πελετίδης στην πόλη αυτή δεν ήρθε να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτή είναι και θα είναι η μεγάλη μας διαφορά μες τους υπολοίπους.

Κάποιοι όμως λένε ότι τα σχέδια στα λόγια είναι εύκολα, σε αντίθεση με όταν πρέπει να τα εφαρμόσεις στην πράξη. Για παράδειγμα, ένα βασικό μείον στο να γίνουν πράγματα σε μια πόλη, είναι τα χρήματα που πλέον δεν υπάρχουν λόγω κρίσης στον βαθμό που πρέπει. Ασπάζεστε αυτή την άποψη; Ή θεωρείτε ότι υπάρχουν πάντα διέξοδοι για να κτίσει το «αύριο» της μια τοπική κοινωνία;

Η μόνη διέξοδος είναι η συνεχής διεκδίκηση. Ως Δήμος χρησιμοποιείς τις άρτιες υπηρεσίες σου, οργανώνεσαι, διεκδικείς μέχρις εσχάτων και στο τέλος δημιουργείς. Τίποτα δεν γίνεται μόνο με λόγια. Θέλει τη συμμετοχή όλων μας η αναγέννηση αυτής της πόλης. Αυτό γίνεται τα τελευταία 4 χρόνια στην Πάτρα. Η πόλη έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο και πιστεύω ότι λαός αυτής της πόλης θα επανεκλέξει των Κώστα Πελετίδη Δήμαρχο Πατρέων για να συνεχίσει το μεγάλο του έργο.

Με μια περιληπτική περιγραφή, πείτε μας πώς φαντάζεστε την Πάτρα του μέλλοντος…

Δεν φαντάζομαι. Βλέπω την Πάτρα του παρόντος που φτιάχνει το μέλλον της. Την Πάτρα που έβαλε σε πρώτη μοίρα το λαό και της ανάγκες του. Βλέπω μετά από δεκαετίες απραξίας και κακοδιαχείρησης να γίνονται έργα και υποδομές που θα αλλάξουν μια για πάντα τη φυσιογνωμία της πόλης μας. Και ξέρετε για τι είμαι υπερήφανη; Όταν σε 10 χρόνια θα με ρωτάει ο γιος μου, ποιος έφτιαξε, τα πάρκα, το Αρσάκειο, το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, τα Σφαγεία, τις αποθήκες ΑΣΟ, το Δημοτικό Ωδείο, το σταθμό της Μανιακίου, το δρόμο για τον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης και τόσα άλλα, η απάντηση θα είναι μια: Ο Πελετίδης!


Kepenou flower shop - event planer