Mιχάλης Χανός “Η ΑΚΙΔΑ έχει την βούληση, την γνώση και το ήθος για να πετύχει” (συνέντευξη)

0
805

Αν σας ζητούσε ένας ψηφοφόρος ένα σύντομο βιογραφικό σας τι θα του παραθέτατε;

Κατάγομαι από το όμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου την Σαμοθράκη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη. Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Ιατρική ξεκίνησα την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής  στο Πανεπιστημιακή Κλινική της Πάτρας  και την ολοκλήρωσα στην Πανεπιστημιακή κλινική του Wurzburg στην Γερμανία. Διετέλεσα για 1 χρόνο επιμελητής στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και από 2007 εργάζομαι στο ιδιωτικό μου ιατρείο στην Κάτω Αχαΐα  και προσφάτως και στην Πάτρα. Είμαι συνεργάτης της κλινικής Ολύμπιον. Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά .

Eίστε ένα γνωστό και ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο. Που το αποδίδετε αυτό;

Θα πρέπει να ρωτήσετε αυτούς που τρέφουν αυτά τα αισθήματα για μένα.

Τι σας παρότρυνε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Το καθήκον και η αγωνία μου ως πατέρας  να διεκδικήσω για τα παιδιά μου, να μεγαλώσουν σε ένα καλύτερο τόπο.

Γιατί με την ΑΚΙΔΑ; Τι είναι αυτό που σας ενέπνευσε στο  πρόσωπο του Τάκη Κουνάβη  αλλά και γενικότερα στο συνδυασμό αυτό;

Η  ΑΚΙΔΑ είναι μια παράταξη μια μεγάλη ομάδα-παρέα θα έλεγα, διαφορετική από τις άλλες. Δεν δημιουργήθηκε μόνο για να κατέβει στις εκλογές. Άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές ομάδες με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και πιστεύω δίνουμε εδώ και 5 χρόνια ένα δύσκολο αγώνα σε ένα «τοξικό» πολιτικό σκηνικό όπου κυριαρχεί η μικροπολιτική, οι ψεύτικες υποσχέσεις, η αδιαφάνεια και η παντελής έλλειψη συγκροτημένου σχεδιασμού για την ανάπτυξη του τόπου. Ο επικεφαλής της παράταξης  Παναγιώτης Κουνάβης με την παρουσία του σε όλα τα δημοτικά συμβούλια και τις συνεχείς παρεμβάσεις του έχει αναδείξει την ΑΚΙΔΑ ως μία διαφορετική και αξιόπιστη φωνή στα πολιτικά δρώμενα της Δυτικής Αχαΐας.

Διανύουμε μια σκληρή προεκλογική περίοδος, με πολλές αξιόλογες υποψηφιότητες. Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί εσάς, αλλά και τον συνδυασμό που συμμετέχετε;

Θα το πω απλά και ξεκάθαρα. Το ήθος και οι αρχές μας. Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής. Δεν χρωστάμε σε κανένα μετεκλογικά γραμμάτια. Διαθέτουμε την πολιτική βούληση για να πετύχουμε τις ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος για να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά βάσει ενός μελετημένου και εμπεριστατωμένου προγράμματος που έχει εκπονηθεί εδώ και 5 χρόνια και ανανεώνεται συνεχώς με την συνδρομή ειδικών και επιστημόνων.

Aν τελικά καταφέρετε να κερδίσετε τις εκλογές, σε ποιον τομέα θα θέλατε να προσφέρετε και τι είναι εκείνο που θα «παλέψετε» εξ αρχής;

Λόγω επαγγελματικής ιδιότητας θεωρώ ότι θα μπορούσα να συνεισφέρω στο κομμάτι της κοινωνικής πρόνοιας και του πολιτισμού. Θα ξεκινούσα με το κομμάτι της καθημερινότητας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις υπηρεσίες και την λειτουργία του δήμου. Τίποτα δεν μπορείς να πετύχεις αν δεν καταφέρεις να πείσεις τον κόσμο να συμμετέχει στα δρώμενα. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα της παράταξης μας.

Κάποιοι όμως λένε ότι τα σχέδια στα λόγια είναι εύκολα, σε αντίθεση με όταν πρέπει να τα εφαρμόσεις στην πράξη. Για παράδειγμα, ένα βασικό μείον στο να γίνουν πράγματα σε μια πόλη, είναι τα χρήματα που πλέον δεν υπάρχουν λόγω κρίσης στον βαθμό που πρέπει. Ασπάζεστε αυτή την άποψη; Ή θεωρείτε ότι υπάρχουν πάντα διέξοδοι για να κτίσει το «αύριο» της μια τοπική κοινωνία;

Δεν θα διαφωνήσω στο γενικό νόημα του ερωτήματος. Τα απαραίτητα συστατικά όμως είναι η πολιτική βούληση, το οραματικό πρόγραμμα, το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, η συμμετοχή και συνευθύνη των πολιτών. Αξιοποιώντας αυτά τα εργαλεία θα αναζητήσουμε τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους. Και αυτοί μπορούν να βρεθούν. Αρκεί να ξέρεις που πρέπει να ψάξεις..

Με μια περιληπτική περιγραφή, πείτε μας πώς φαντάζεστε μελλοντικά τον Δήμο σας…

Ονειρεύομαι ένα Δήμο με σύγχρονες και φιλικές προς τους δημότες υπηρεσίες, που θα σέβεται το περιβάλλον και θα προωθεί την ανακύκλωση από την πηγή χωρίς να έχει καταντήσει η χωματερή της Δυτικής Ελλάδος… που να συνδέσει τον πρωτογενή πλούτο της περιοχής με την εργασία και την απασχόληση, αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό των νέων ανθρώπων. Ένα δήμο αλληλέγγυο στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με δίκτυο κοινωνικών παροχών. Ένα δήμο που θα καταφέρει να αξιοποιήσει τον τεράστιο τουριστικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής. Η ΑΚΙΔΑ έχει την βούληση, την γνώση και το ήθος για να το πετύχει. Καμία ψήφος δεν πάει χαμένη. Καλώ τους πολίτες της Δυτικής Αχαΐας να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΑΚΙΔΑ και τον Παναγιώτη Κουνάβη ως υποψήφιο δήμαρχο!

https://www.facebook.com/events/448151119063340/


Kepenou flower shop - event planer