Θεόφιλος Βασιλείου: Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη…

0
370

Με αφορμή τη σημερινή παρουσία στην Πάτρα, του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. κ. Πάνου Καμμένου, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του κόμματος κ. Θεόφιλος Βασιλείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μία ακόμα φορά, και εδώ από την γενέτειρά μου την Αχαΐα, την πόλη της Πάτρας ειδικότερα, επιβεβαιώθηκε απόλυτα η εκτίμηση ότι την ερχόμενη Κυριακή 26 Μαΐου, οι συμπολίτες μας θα στηρίξουν την αυθεντική φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη, την φωνή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Η παρουσία του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στην Αχαϊκή πρωτεύουσα αλλά και η λεπτομερής αναφορά του για τα νέα δεδομένα (φυσικό αέριο κ.α.) και το μέλλον που προδιαγράφεται για την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, αναδεικνύουν την δέουσα προσοχή του κόμματος, και για αυτήν την πολύπαθη γωνιά της Ελληνικής επικράτειας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές και ξεκάθαρο ποιο είναι το δίλημμα σε αυτές τις Ευρωεκλογές. Δεν ψηφίζουμε για Ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζουμε για την εκπροσώπηση της Πατρίδας μας στην Ενωμένη Ευρώπη. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες πρέπει να στείλουμε στην Ευρωπαϊκή οικογένεια ένα ουσιαστικό μήνυμα με δύο κατευθύνσεις:

Πρώτον, ότι μπήκαμε στην Ευρώπη ως Έλληνες και ως Έλληνες θα παραμείνουμε, αξιώνοντας τον σεβασμό στα εθνικά μας συμφέροντα, στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους μας και σε όλα εκείνα που κληρονομήσαμε και χαρακτηρίζουν ιστορικά τον Λαό μας.

Δεύτερον, ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επανέλθει στον δρόμο που οραματίστηκαν εκείνοι οι ηγέτες που την ίδρυσαν. Να επιστρέψει, δηλαδή, στις αξίες της Ένωσης των Λαών, της Αλληλεγγύης, του σεβασμού της κυριαρχίας του κάθε κράτους. Να απομακρυνθεί από την χειραγώγηση των κρατών από άτυπα, μη θεσμικά, όργανα που εξυπηρετούν την προσπάθεια διαμόρφωσης και συντήρησης μιας Ευρώπης διαφορετικών ταχυτήτων στην οποία μάλιστα παρακάμπτονται ο ρόλος των εθνικών κυβερνήσεων και η βούληση των Λαών».