Στους ρυθμούς της τζαζ… συντονίζεται η Πάτρα

0
180


*JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ 2019

Στην τελευταία ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες για το τριήμερο της τζαζ «Jazz+Πράξεις 2019» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων και θα πραγματοποιηθεί και φέτος την Πέμπτη 6, την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 στις 21.30 στον ατμοσφαιρικό χώρο του Αίθριου του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου. Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών ο εναλλακτικός χώρος διεξαγωγής των συναυλιών θα είναι η αίθουσα «Αίγλη» στη Veso Mare.

Η Πάτρα για τρεις μοναδικές βραδιές θα γίνει σημείο συνάντησης και δημιουργικού, γόνιμου διαλόγου. Αφορμή και κινητήριος μοχλός είναι η Jazz, ωστόσο μέσα από ποικίλα και διαφορετικά πρόσωπα και συνιστώσες, που διαρκώς μεταλλάσσονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την bebop , μέσα από τη συνομιλία της jazz με διαφορετικούς μουσικούς χώρους όπως τη ροκ, την ποπ, την κλασική, τη σύγχρονη μουσική, τη μίξη με παραδοσιακές φόρμες.

Η αμεσότητα της στιγμής και η μοναδικότητα της συναυλιακής εμπειρίας είναι αυτή που κάνει τη συνάντηση αυτή εφικτή και της δίνει απρόσμενες διαστάσεις. Ονόματα τεράστιου καλλιτεχνικού βεληνεκούς που υποστηρίζουν τον διεθνή χαρακτήρα του φεστιβάλ και καταξιωμένοι Έλληνες μουσικοί θα ανέβουν στη σκηνή επιφυλάσσοντας στο κοινό σπάνιες εμπειρίες και δυνατές συγκινήσεις.

Κυριαρχούν η σπουδαία Greek Fusion Orchestra που θα μας παρουσιάσει τις σπουδαίες δημιουργίες του κορυφαίου συνθέτη Κυριάκου Σφέτσα, η συνύπαρξη επί σκηνής του διάσημου σαξοφωνίστα, συνθέτη, λογοτέχνη Gilad Atzmon με ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά τζαζ σχήματα, το Next Step Quartet και βέβαια η αποκλειστική και για πρώτη φορά εμφάνιση στην Ελλάδα ενός από τα πιο μεγάλα και καυτά ονόματα της παγκόσμιας τζαζ σκηνής, που βρίσκεται στο απόγειο της φόρμας του. Η συναυλία του Mathias Eick Quintet είναι ένα πραγματικά κορυφαίο συναυλιακό γεγονός, που δύσκολα θα ξεχαστεί και θα προσδώσει διεθνή ακτινοβολία στον θεσμό.