Μάγεψε ο Δημήτρης Λιγνάδης στον Οιδίποδα Τύραννο (ΦΩΤΟ)

0
88

Με το τελειότερο έργο του Σοφοκλή  τον Οιδίποδα Τύραννο σε ένα κατάμεστο Ρωμαϊκό Ωδείο, έκανε την επίσημη πρεμιέρα του το 38ο Φεστιβάλ Πάτρας 2019 – Θεσμός Αρχαίου Δράματος.

Οι δωρικές και χωρίς ίχνος υπερβολής ερμηνείες του Δημήτρη Λιγνάδη και της Αμαλίας Μουτούση ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της παράστασης «Οιδίπους Τύραννος» η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής στο Ρωμαϊκό Ωδείο, αποτελώντας παράλληλα την επίσημη πρεμιέρα του θεσμού.

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σεβάστηκε τη δύναμη του κειμένου του Σοφοκλή, στήνοντας μία παράσταση λιτή χωρίς περιττά στοιχεία και φανάφρες, αφήνοντας τις ερμηνείες να πάρουν το πρώτο λόγο, χωρίς αντιπερισπασμούς. Το απέριττο σκηνικό συνέβαλε σε αυτό, ενώ μέσα από την παράσταση αναδείχθηκε η σχέση του Οιδίποδα με τον Χορό, ο οποίος στάθηκε στο πλάι του πρωταγωνιστή από την αρχή μέχρι το τέλος, ακόμα και όταν όλοι οι άλλοι τον εγκατέλειψαν.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης επιβλήθηκε στην σκηνή, με έντονο συναίσθημα, πάθος και φωνή στεντόρεια αναδεικνύοντας το κείμενο του Σοφοκλή, ενώ η Αμαλία Μουτούση ως Ιοκάστη ξεχώρισε με την ερμηνεία της.

Ξεχωριστό ρόλο στην παράσταση είχε και η μουσική του Μίνωα Μάτσα, ενώ τα κοστούμια και η σκηνογραφία του Πάρι Μέξη συνέβαλαν στο αίσθημα λιτότητας.

Εσώρουχα sexy αποστολές σε όλη την Ελλάδα