Σταύρος Ναθαναήλ & Γιάννης Τσίλης| FACES |Η αποκλειστική συνέντευξη στο summer έντυπο PATRASMAGAZINE

0
598

 «το παιχνίδι»… για δύο σπουδαίες φωνές της πόλης συνεχίζεται…

Τι σημαίνει «καλοκαίρι»; Yπήρξε κάποιο που αν γινόταν θα το ανασύρατε από το παρελθόν… στο τώρα!

Γιάννης Τσίλης: Καλοκαίρι σημαίνει ανεμελιά… ένας δυνατός λόγος για εξερεύνηση και ερωτισμό! Αν μπορούσα θα έφερνα πίσω το καλοκαίρι που ήμουν στην ηλικία 16-17 ετών, τότε που καθόμασταν στην παραλία ατελείωτες ώρες, ανάβοντας φωτιά και τραγουδώντας  «ονειρευόμασταν» και «ταξιδεύαμε»…

Σταύρος Ναθαναήλ: Σίγουρα το καλοκαίρι είναι και είσαι αυθόρμητος , πιο χαλαρός, είσαι πιο «ακάλυπτος» και πιο «εκτεθειμένος», δεν ψάχνεις την ζεστασιά γιατί στην προσφέρει η φύση απλόχερα! Αν μπορούσα λοιπόν να ξαναζούσα  κάποια καλοκαίρια αυτά θα ήταν εκείνα με την οικογένεια και με την αγωνία του αγαπημένου μου πατέρα να μας μάθει (έμενα και στα αδέλφια μου) να σεβόμαστε την θάλασσα… μεταγενέστερα υπάρχουν καλοκαίρια που θα ήθελα να ξανά ζήσω και να διορθώσω λάθη και παραλείψεις…

Είναι δεύτερη συνεχόμενη σεζόν που συνεργάζεστε… Είναι τυχαίο; Τι είναι αυτό που σας δένει;

Σ.Ν.: Τίποτα δεν είναι στην τύχη! Παρόλα αυτά νιώθω και είμαι τυχερός όταν συνεργαζόμαστε.

Γ.Τ.: Όντως τίποτα δεν είναι τυχαίο, είναι η δεύτερη συνεχόμενη και η τέταρτη συνολικά, μέχρι στιγμής! Μας δένει μια γερή φιλία γεμάτη ειλικρίνεια κ αγάπη. Και  φυσικά εμπιστοσύνη. Τον Σταύρο τον διάλεξα να γίνει κουμπάρος μου και να βαπτίσει το παιδί μου… Αυτό νομίζω τα λέει όλα!

Η πρώτη σας συνάντηση;

Γ.Τ.: Η πρώτη μας συνάντηση έγινε το 2008 στο θερινό «Χάραμα», ήταν η πρώτη μας συνεργασία, στις πρόβες! Εντυπωσιάστηκα από την ηρεμία και την καλοσύνη του πέρα βέβαια από το ότι είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης με εξαιρετική φωνή! Η αλήθεια είναι ότι δεν κολλήσαμε αμέσως αλλά σταδιακά γι’ αυτό, πιστεύω, ότι η φιλία μας έχει και τόσο γερές βάσεις.

Σ.Ν.:  Ναι αλλάδεν είπες ότι εκείνο το βράδυ «σείστηκε η γη», κυριολεκτικά …καλοκαίρι του 2008! Θα θυμάστε το μεγάλο σεισμό… Έρχεται αυτός ο κύριος λοιπόν, για πρόβα και παθαίνω πλακά… Ο Γιάννης με έμαθε να κατανοώ και να σέβομαι το λαϊκό τραγούδι και την λαϊκή ερμηνεία χωρίς υπερβολές!

Οι αντρικές «συνεργασίες» μοιάζουν πιο πολύ με «φιλία»…

Σ.Ν.:  Κάνουμε το πιο όμορφο επάγγελμα στο κόσμο! Μοιραζόμαστε και μοιράζουμε μελωδικά τα συναισθήματα… Είναι πολύ δύσκολο να μην γίνονται η συνεργασίες φιλία, έχω αποκτήσει πολλές φιλίες και τους ευχαριστώ (που με ανέχονται) αλλά εμείς οι δύο το φτάσαμε στο επόμενο επίπεδο, γίναμε κουμπάροι! Δεν θα ξεχάσω ποτέ την στιγμή και το βλέμμα του Γιάννη όταν μου το πρότεινε!

Γ.Τ.: Όταν οι καλλιτέχνες έχουν αυτοπεποίθηση, πιστεύουν  στον εαυτό τους και «κουμπώνουν» φωνητικά αλλά και σαν χαρακτήρες μόνο θετικό θα είναι το αποτέλεσμα. Με τον Σταύρο είμαστε τελείως διαφορετικοί τραγουδιστές αλλά η συνεργασία μας είναι άρτια!

Άπειρα τα τραγούδια… Αλλά πιο είναι αυτό που και στην καρδιά του χειμώνα… παραμένει άκρως καλοκαιρινό;

Σ.Ν.:  Η μουσική δεν είναι εποχική, δεν είναι πουλόβερ να την ανεβοκατεβάζω στο πατάρι με ναφθαλίνη… Όντως άπειρα τα τραγούδια που αγαπάμε –  4 season αλλά το αγαπημένο μου; – «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΟΣ» – ΞΕΚΑΘΑΡΑ!

Γ.Τ.: Ο «Αύγουστος» του Νίκου Παπάζογλου!

Tα επόμενα σχέδια σας;

Γ.Τ.: O Xειμώνας αναμένεται συναρπαστικός! Αυτό για τώρα… Νεότερα αποκλειστικά στο patrasmagazine.gr …😊

Σ.Ν.: Κατά αρχάς ας έχω το θεό δίπλα μου και να είμαι υγιείς… Επαγγελματικά θα  ήθελα λίγο να ασχοληθώ με το δημιουργικό, δηλαδή να κυκλοφορήσουμε κάποια τραγούδια που έχουμε έτοιμα και να αρχίσω να ετοιμάζω και επόμενα! Προς το παρόν θα ανταμώνουμε κάθε Σάββατο στο στολίδι της Πάτρας, τον ΦΑΡΟ και κάθε Κυριακή στο αγαπημένο μου CENTRO PORTO στην μαγική Ναύπακτο!

Κλείνοντας θέλω να αφήσω αυτό για την οικογένεια μου στην Κύπρο…

Υ.Γ…. Βασίλη ,πάτα γερά !!!! Πρόσεχε την Τέρψη μου και την γιαγιά Ελένη!!!!


Kepenou flower shop - event planer