Ορεινή Ναυπακτία | Πρωταθλητές Marathon ορεινής ποδηλασίας 2019 οι Περικλής Ηλίας και Κατερίνα Ελευθεριάδου

0
124

              Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο, στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας

Ο Περικλής Ηλίας του Κρόνου Νίκαιας και η Αικατερίνη Ελευθεριάδου του Βέλους, ήταν οι νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2019 στην Ορεινή ποδηλασία στο αγώνισμα Marathon (Cross Country Marathon – XCM), το οποίο διεξήχθη την Κυριακή (25/08), στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας,  και περιλαμβάνει τις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών Elite & Masters..

Στην κατηγορία Ανδρών Elite τον πρωταθλητή Περικλή Ηλία (3:36.10) ακολούθησαν στο βάθρο ο Πέτρος Γκαζώνης (Παναθηναϊκός – 3:55.08), Θεόδωρος Πετρίδης (Παράδεισος – 3:57.17). Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Μιχάλης Κορτσιδάκης (Τάλως), Βασίλης Ζιάκας (Τάλως), Ηλίας Καραγιάννης (ΠΟ Πατρών).

Στην κατηγορία Γυναικών Elite πίσω από την πρωταθλήτρια Αικατερίνη Ελευθεριάδου (3:18.43) τερμάτισαν η Αλεξάνδρα Αδάμ (West Coast – 3:25.52) και η Δανάη Στρουμπούλη (WN De Jonge Renner – 3:41.52).

Στο Πρωτάθλημα πήραν μέρος 69 αθλητές και 9 αθλήτριες από 30 συλλόγους.

Διοργανωτές η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο  Δήμος  Ναυπακτίας και η περιβαλλοντική οργάνωση  «Πράσινο+Μπλε».

Χορηγοί: ARLA PROTEIN, Νέα Οδός, χαλβάς και η ΤΑΧΙΝΙ Όλυμπος, νερό ΖΑΓΟΡΙ, βούτυρο LURPAK, super marketς ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Up Cycle – fit and shape, Europ Assistance και υποστηρικτές: Advance rent car Δυτικής Ελλάδας, DEPEND sports, IDEAL Χρήστος Παπαδόπουλος, McVities, Alpen και Weetabix.

Συνεργαζόμενοι: Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας, Δασαρχείο, Τροχαία & Πυροσβεστική Ναυπάκτου, η ομάδα διάσωσης Μεσολογγίου ΕΟΕΔ, η ομάδα mtbXepert στη σήμανση των χωμάτινων διαδρομών, η ομάδα τεχνικών του Δημήτρη Ιωάννου, καθώς  η τοπική κοινότητα Άνω Χώρας.

    Παρόντες οι απερχόμενοι: Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, o αντιδήμαρχος Καρακώστας Κώστας, ο πρόεδρος δημοτικής ενότητας Άνω Χώρας Διαμαντόπουλος Χρήστος,  o νέος δημοτικός σύμβουλος και Δντης του Κέντρου υγείας της Άνω χώρας Κιούσης Αθανάσιος, τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Αλέξανδρος  Τσιρακίδης  και Παπάζογλου Παντελής καθώς και η Γενική Δντρια του μεγάλου χορηγού των αγώνων της Arla Foods Hellaw με τα προϊόντα PROTEIN & LURPAK Άντζελα Κοτρώτσου.

Τιμητική διάκριση ως πρεσβευτή της Ναυπακτίας απένειμε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας στον Περικλή Ηλία τονίζοντας το πόσο σημαντικοί είναι οι αθλητές πρότυπα για τις νεότερες γενιές ώστε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό

 «Είναι μία εξαιρετική διοργάνωση άρτια, πολύ επαγγελματική και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε ως εταιρεία Arla foods με τα προϊόντα μας, να είμαστε για 9η χρονιά μαζί σας» δήλωσε Η γενική διευθύντρια της ARLA FOODS  Άντζελα Κοτρώτσου

   «Οπλιζόμαστε με δύναμη και συνεχίζουμε την προσπάθεια ανάδειξης και προβολής  της Ναυπακτίας μέσα από τον εναλλακτικό ποδηλατικό τουρισμό. Ευχαριστώ όλους αυτούς που πιστεύουν σε αυτή την προσπάθεια, τους χορηγούς μας και πάνω απ’ όλα τους εθελοντές μας» δήλωσε ο συντονιστής της διοργάνωσης και εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Πράσινο+Μπλε» Τάσος Ξύδης.

  Ευχαριστούμε θερμάγια τη σημαντική υποστήριξη το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας και τους γιατρούς του, το Δασαρχείο, την Τροχαία Ναυπάκτου & Πυροσβεστική Ναυπάκτου, την ομάδα διάσωσης Μεσολογγίου ΕΟΕΔ , την τοπική κοινότητα Άνω Χώρας, τους επαγγελματίες της περιοχής και φυσικά όλους τους επισκέπτες.

   Μια ξεχωριστή διοργάνωση που αξίζει να συνεχιστεί!!!

* πλέον φωτογραφικό υλικό και βίντεο στη σελίδα facebook  https://www.facebook.com/nafpaktia.mtb/notifications/

Σημ. 2: Για όποια πρόσθετη πληροφορία: 26340 25016 / info@prasinomple.gr  Τάσος Ξύδης