«Ξεφορτώθηκα τα μισά μου ρούχα και έγινα πιο κομψή»: Η μαρτυρία μιας fashion editor θα σε εμπνεύσει

0
375

Επηρεασμένη από το μπεστ σέλερ της Marie Kondo, έκανε ένα λυτρωτικό ξεδιάλεγμα στην γκαρνταρόμπα της.

Σας έχει τύχει να ανακαλύπτετε μετά από καιρό θαμμένο κάπου στην ντουλάπα σας ένα κομμάτι που αν δεν είχατε ξεχάσει την ύπαρξή του θα αναβάθμιζε τις καθημερινές εμφανίσεις σας; Αυτός είναι ένας μόνο από τους λόγους που μια fashion editor, η Emma Spedding, αποφάσισε να κάνει ένα γενικό ξεσκαρτάρισμα στην γκαρνταρόμπα της, εμπνευσμένη και από το μπεστ σέλερ της Μαρί Κόντο «Σπίτι σε τάξη. Ζωή σε τάξη. Η μαγεία του να τακτοποιείς» (στα ελληνικά από εκδόσεις Κλειδάριθμος). Όπως παρατήρησε, αφού πούλησε μερικά ρούχα, χάρισε άλλα σε charity shops και φιλανθρωπικές οργανώσεις και έδωσε τα υπόλοιπα για ανακύκλωση, αφού δηλαδή μείωσε την ποσότητά τους στο μισό, έκανε καλό στο προσωπικό της στυλ αλλά και στην ψυχική της διάθεση. Με ποιους τρόπους, όμως;

1. Οι τύψεις που αποχαιρέτησε παλιά κομμάτια έδωσαν τη θέση τους στη χαρά της δωρεάς. Για παράδειγμα, μερικά από τα παλιά της ρούχα πήγαν στη ΜΚΟ SmartWorks, που ντύνει γυναίκες πριν από επαγγελματικές συνεντεύξεις βοηθώντας τις να βρουν δουλειά.

2. Με λιγότερα ρούχα και αξεσουάρ, βλέπει πλέον με μία ματιά όλα όσα υπάρχουν στην ντουλάπα της. Προσπαθεί επίσης να τοποθετεί όσο περισσότερα γίνεται σε κρεμάστρες, ώστε να μη χάνονται κάτω από στοίβες.

3. Μέσα από το ξεσκαρτάρισμα ανακάλυψε τις πραγματικές ελλείψεις στην γκαρνταρόμπα της. Για παράδειγμα διαπίστωσε ότι ενώ είχε τριάντα φορέματα, δεν είχε ούτε μια ζώνη.

4. Πλέον όλα όσα φοράει την κάνουν να δείχνει και να νιώθει ωραία. Ό,τι κράτησε το αγαπάει αληθινά γιατί της πηγαίνει και κολακεύει το σώμα της.

5. Το ξεσκαρτάρισμα τη βοήθησε από εδώ και πέρα να κάνει πιο συνειδητές αγορές. Όπως παρατήρησε, κάποια κομμάτια είχαν ακόμα τα καρτελάκια πάνω τους – τα είχε αγοράσει και δεν τα είχε φορέσει ποτέ, όπως συνέβη με μια κίτρινη μπλούζα από τα Zara που εκ των υστέρων τής φάνηκε υπερβολικά διάφανη αλλά δεν αποφάσισε ποτέ να επιστρέψει. Ανατρέχοντας στα παλιά της ρούχα, ένα ένα, κατάλαβε τι ξεχωρίζει μια επιτυχημένη αγορά από κάποια άλλη που δεν βρήκε ποτέ τον δρόμο για τα καθημερινά της λουκ.

6. Ντύνεται πολύ πιο γρήγορα το πρωί. «Και εισπράττω πολύ περισσότερα κολακευτικά σχόλια για τις εμφανίσεις μου» σχολιάζει η ίδια προσθέτοντας: «Φοράω τα ίδια παλιά ρούχα αλλά με περισσότερους τρόπους και νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γιατί πλέον ξέρω, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, τι θα μου φτιάξει τη διάθεση».

https://www.womantoc.gr


Kepenou flower shop - event planer