Έρευνα Πανεπιστημίου|Τι θα συμβεί αν κάνεις αποτοξίνωση από τα social media;

0
230

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο tandfonline.com στην κατηγορία Media Psychology φαίνεται ότι ίσως τα social media δεν είναι τόσο ένοχα όσο νομίζουμε.

Πιο συγκεκριμένα μία ομάδα φοιτητών καθοδηγούμενη από τον καθηγητή Jeffrey A. Hall διεξήγαγε την έρευνα χωρίζοντας τους 130 συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν προπτυχιακοί φοιτητές και απλοί πολίτες, σε 5 ομάδες. Κάποιοι λοιπόν δεν άλλαξαν τίποτα όσον αφορά την χρήση των social media, κάποιοι απείχαν για 1 εβδομάδα, κάποιοι για 2 εβδομάδες, κάποιοι για 3 εβδομάδες, ενώ τα άτομα της τελευταίας ομάδας απείχαν από τα social media για 4 εβδομάδες.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο τέλος της ημέρας έπρεπε να απαντήσουν σε κάποιες ερωτήσεις προκειμένου να μετρηθεί η ποιότητα της καθημερινής τους ζωής, η ψυχική ισορροπία τους και τα επίπεδα μοναξιάς που μπορεί να ένιωθαν. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αποχή από τα social media και το μέγεθος αυτής δεν είχε κάποια συνέπεια, καταρρίπτοντας την άμεση και ευρεία επιρροή των socia media στην ψυχολογία μας σε καθημερινή βάση.


Kepenou flower shop - event planer