Το “αντίο” του Νίκου Αποστολόπουλου στον θρυλικό φωτογράφο του…

0
396

Μπορεί να μην είχε άμεση σχέση με την Πάτρα, είχε όμως σίγουρα έμμεση σχέση ο θρυλικός φωτογράφος μόδας Βίκτωρ Σκρεμπνέσκι που το προηγούμενο Σάββατο (5/4) απεβίωση στο σπίτι του, στο Σικάγο, νικημένος από καρκίνο. Και η σχέση του αυτή με την πόλη μας είχε γεννηθεί μέσα από την στενή φιλία του με τον διάσημο Πατρινό σχεδιαστή μόδας Νίκο Αποστολόπουλο.

Μια φιλία η οποία ξεκίνησε πιο δυνατή μέσα από την συνεργασία την επίσης θρυλική, του 1988, όταν ο αμερικανός φωτογράφος μόδας εμπνεύστηκε και αποτύπωσε φωτογραφικά την δουλειά του Πατρινού σχεδιαστή. Τις προτάσεις του δηλαδή που φωτογραφήθηκαν στο στυλ του Σκρεμπνέσκι, το δραματικό ασπρόμαυρο, και εν συνεχεία κατέκτησαν τον κόσμο ολόκληρο!

Η φιλία τους έμεινε δυνατή σε όλα τα χρόνια που ακολούθησαν. Και μετά την είδηση του θανάτου, ο Πατρινός σχεδιαστής ανάρτησε στο προφίλ του στο φέισμπουκ εκείνες τις επίσης θρυλικές φωτογραφίες , σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Όταν η μόδα συναντάει την τέχνη! Και μετά, ήρθαν οι επίγονοι. Ο Βίκτωρ Σκρεπμνέσκι θα είναι για πάντα εδώ. Μου έδωσε τις πιο υπέροχες φωτογραφίες της ζωής μου. Παντού το ατελιέ μου με τις υπέροχες φωτό. Καληνύχτα Βίκτωρ. Σε αγαπώ πολύ»

Στην 70ετή καριέρα του, ο αμερικανός φωτογράφος συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο και φωτογράφισε διάσημες προσωπικότητες, όπως οι Μπέτι Ντέιβις, Όντρεϊ Χέπμπορν, Ντέιβιντι Μπόουι, Ντένις Χόπερ, Σίντι Κρόφορντ, Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα.

Δείτε τις διάσημες φωτογραφίες Βίκτωρ Σκρεμπνέσκι για τις προτάσεις μόδας του Νίκου Αποστολόπουλου (NIKOS), που ομολογουμένως άφησαν εποχή:


Kepenou flower shop - event planer