Κωνσταντίνος & Νίκος Κοροβέσης | εγκαίνια για το ιστορικό κουρείο της πόλης

0
1129

Η συνταξιοδότηση και του τελευταίου των… μοϊκανών – μπαρμπέρηδων της χώρας προκάλεσε μια κάποια λύπη στους λάτρεις της ιεροτελεστίας του ανδρικού κουρέματος και ξυρίσματος σε παραδοσιακό Κουρείο.

Αλλά δυο νέα παιδιά, αδέλφια, ο Κωνσταντίνος και ο Νίκος Κοροβέσης, αποφάσισαν να πάρουν τη σκυτάλη ξανανοίγοντας τις πόρτες του ιστορικού κουρείου της πόλης.

Το οποίο ονόμασαν, πολύ απλά… «Κουρείον».

Ο χώρος… ντύθηκε στα καλά του την Παρασκευή το απόγευμα (19.6.2020) για να υποδεχθεί φίλους και γνωστούς, στα επίσημα εγκαίνιά του.

Τα δύο αδέλφια, ως εμπειρότατοι κουρείς και άσσοι στο ξύρισμα με φαλτσέτα, αλλά και με εφόδια την ευγένεια και τον επαγγελματισμό τους, εγγυώνται να δώσουν λαμπρή συνέχεια στην ήδη μακραίωνη πορεία του συγκεκριμένου καταστήματος.

Το οποίο, μάλιστα, κάποτε αποτέλεσε και σκηνικό για τα γυρίσματα ελληνικής ταινίας με τον Βέγγο (ελάχιστοι το γνωρίζουν αυτό) σε ρόλο μπαρμπέρη.

Συγκίνηση για τον παλιό υπάλληλο… Ένας από τους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια είχε πολλούς περισσότερους λόγους να συγκινείται. Ήταν ο Νίκος Καράμπελας που από τη δεκαετία του 50 προσελήφθη ως υπάλληλος στο κουρείο, από τον ιδιοκτήτη (φωτό) Γιώργο Δημητρόπουλο. «Πήγα φαντάρος, γύρισα και ξαναδούλεψα εδώ, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκα και το μαγαζί έκλεισε», μας λέει ο ίδιος. Δίνοντας ευχές ιδιαίτερης αξίας στους νέους ιδιοκτήτες, και συνεχιστές…

Δείτε αποκλειστικές ΦΩΤΟ από τα εγκαίνια…


Kepenou flower shop - event planer