Α. Δαρζέντας | κορονοϊός | “Αυτή η μάχη είναι ήδη χαμένη… Ο σώζων εαυτόν, σωθήτω”

0
8517

Ο γνωστός παιδίατρος Αντώνιος Δαρζέντας, είναι ιδιαίτερα “ενεργός” στα social και ειδικά για θέματα κοινωνικά και βέβαια σε αυτά που αφορούν την ιατρική επιστήμη.

Μετά τα τελευταία γεγόνοτα, με την καθολική χαλάρωση των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού, ο γιατρός σήμερα έκανε την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook… Με τα likes και τα σχόλια να δηλώνουν το πόσο αποδεκτά είναι αυτά που διαπιστώνει αλλά και συμβουλεύει!

Ετοιμαζόμουν να γράψω ένα ποστ με το οποίο θα εξηγούσα πως ακόμα και εάν έρθουν 1000 τουρίστες με κοροναϊό στη χώρα,εάν εμείς τηρούμε τα μέτρα υγιεινής,με μάσκες στους κλειστούς χώρους και αποφυγή τους όσο το δυνατόν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε την έκθεση μας στον ιό.
Αλλά είδα εχθές τον πρωθυπουργό να μαζεύει και να χαιρετάει κόσμο και μάλιστα δια χειραψίας,στα εγκαίνια του μετρό.
Είδα βουλευτές να χορεύουν σε πανηγύρια.
Βλέπω επαγγελματίες να έχουν γράψει μην πω που, τα μέτρα και σας λέω ένα μόνο πράγμα.
Εσείς που σκαμπάζετε δύο αράδες κάνετε αυτό που πρέπει. Αποφεύγετε τους κλειστούς χώρους. Τηρειτε τις αποστάσεις. Αποφύγετε και τους συνωστισμούς σε ανοικτούς χώρους. Φοράτε τις μάσκες.
Το αργότερο του χρόνου τέτοια εποχή,πιστεύω θα έχουμε εμβόλιο. Μέχρι τότε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ προσέξτε μην εκθεσετε τον εαυτό σας και ιδίως τους ηλικιωμένους δικούς σας στον ιό.
Μην αναλώνεστε στο να πείσετε κανέναν.
Εγώ ήδη όπως βλέπετε σταμάτησα.
Αυτή η μάχη είναι ήδη χαμένη.
Μην υπολογίζετε σε καμία κοινωνική ευθύνη.
Απλά δεν υπάρχει. Ενδεχομένως κάποια στιγμή ο τρόμος θα την επαναφέρει για λίγο.
Μέχρι τότε σώστε τις δικές σας και μόνο ζωές 
Ο σωζων εαυτόν, σωθήτω.

.

.

.


Kepenou flower shop - event planer