Αποσύρθηκε η απόφαση για lockdown στο Βελιγράδι | Μετά τα επεισόδια

0
247

Η Σερβική κυβέρνηση υποχρεώθηκε να κάνει πίσω και να ακυρώσει τα “νέα μέτρα”…λόγω της “έξαρσης” του ιού που επιχείρησε να εφαρμόσει.

Η λαϊκή εξέγερση που ξεκίνησε χτές αμέσως μετά την κήρυξη του lockdown,οι φοιτητές που βάδισαν οργανωμέναστο κέντρο του Βελιγραδίου και οι πολίτες που κατέλαβαν την Βουλή ανάγκασαν τον πρόεδρο Βούτσιτς να υποχωρήσει και έστειλαν, όπως υποστηρίζουν, ένα ηχηρό και σκληρό μήνυμα προς όλα τα κρατικά και παγκοσμιοποιητικά κέντρα που θα επιχειρήσουν το φθινόπωρο να εργαλειοποιήσουν ένα “δεύτερο κύμα πανδημίας” για να χειραγωγήσουν τις κοινωνίες & να επιβάλλουν την ατζέντα της καθολικής Ψηφιακής επιτήρησης

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και πλήθος

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα διαδηλωτών αφαίρεσε τα μεταλλικά κιγκλιδώματα που περιβάλουν το κτήριο της βουλής και κατευθύνθηκαν προς την είσοδο πετώντας πέτρες και κροτίδες εναντίον των αστυνομικών.

Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πέρασε στην αντεπίθεση διαλύοντας την συγκέντρωση. Χιλιάδες διαδηλωτές μετά την επέμβαση της αστυνομίας διέφυγαν στους γύρω από την βουλή δρόμους όπου βρίσκονται σε εξέλιξη συμπλοκές.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητες

Έφιππη αστυνομία στο κέντρο του Βελιγραδίου

Στο κέντρο του Βελιγραδίου εμφανίστηκε και η έφιππη αστυνομία ενώ στους δρόμους κυκλοφορούν, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, τεθωρακισμένα οχήματα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας . Επεισόδια και στην πόλη Νόβισαντ όπου διαδηλωτές προσπαθάθησαν να εισβάλουν στο δημαρχείο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες