Ενωμένοι οι έμποροι απαιτούν: “Ανοίξτε μας αλλιώς θα ανοίξουμε μόνοι μας” | Ετοιμάζουν διαμαρτυρία στο Μαξίμου

0
158

«Η Ταν ή επί Τας» είναι το χαρακτηριστικό της στάσης των Εμπόρων της Αχαΐας αφού μετά την επιτυχημένη χθεσινή συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, με τη συμμετοχή όλων των Εμπορικών Συλλόγων της περιοχής, στέλνουν σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι… αν δεν αποφασιστεί άνοιγμα καταστημάτων από Δευτέρα τότε θα ανοίξουν μόνοι τους παρά τις όποιες απαγορεύσεις.

Οι Έμποροι περιμένουν την αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων ξεκαθαρίζοντας ότι σε περίπτωση που δεν αποφασιστεί άνοιγμα των καταστημάτων από Δευτέρα στην Αχαΐα θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου όπου μάλιστα θα επιδιώξουν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στον οποίο θα γνωστοποιήσουν την πρόθεσή τους να ανοίξουν μόνοι τους τα μαγαζιά τους παρά τις όποιες απαγορεύσεις.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν επαιτούμε, απαιτούμε» οι Έμποροι της Πάτρας και της Αχαΐας τονίζουν ότι δίνουν έναν αγώνα επιβίωσης αποσαφηνίζοντας ότι γυρνούν την πλάτη σε οποιαδήποτε αντιπρόταση εμπεριέχει τη μορφή «ελεημοσύνης» όπως η πρόσφατη εξαγγελία επιδόματος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Έμποροι έχουν στο πλευρό τους τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη ο οποίος παραβρέθηκε στη χθεσινή κινητοποίηση ενώ σε ανακοίνωσή του μιλά για εμπαιγμό των Εμπόρων από την κυβέρνηση και για αδικία που συντελείται σε βάρος τους, καλώντας την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα και να αποφασίσει το άνοιγμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής.

Τον χορό της στήριξης των επαγγελματιών του λιανεμπορίου σέρνουν και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που επίσης ζητούν το άνοιγμα των καταστημάτων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας εξέδωσε σήμερα το πρωί την ακόλουθη ανακοίνωση:

« Η επιμονή σε ένα παρατεταμένο lockdown του λιανικού εμπορίου που αποδεδειγμένα τηρεί ευλαβικά τα μέτρα προστασίας εργαζομένων και καταναλωτών και δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού οδηγεί σε οικονομική καταστροφή χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και σε νέα έξαρση της ανεργίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρός μας το «βοήθημα» που ανακοίνωση η κυβέρνηση είναι ένας επιπλέον προσβλητικός εμπαιγμός. Δεν είμαστε επαίτες. Τους το χαρίζουμε για να ενισχύσουν το ΕΣΥ που το έχουν αφήσει αθωράκιστο εν μέσω της πρωτοφανούς πανδημίας.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν, απηύθυναν χαιρετισμό και εξέφρασαν  την συμπαράστασή τους ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης, οι Σύλλογοι Λαϊκών Αγορών, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Αντιπροσώπων και Διανομέων, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εμπόρων και η Συντεχνία Αρτοποιών. Την στήριξη και συμπαράσταση του εξέφρασε και το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Από τους Εμπορικούς Συλλόγους μίλησαν ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ κ. Ζαφειρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Βαγενάς και ο Πρόεδρος των Καλαβρύτων κ. Ερμείδης.

Καλούμε σε επαγρύπνηση τους συναδέλφους μας περιμένοντας τις νέες ανακοινώσεις – αποφάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων και της κυβέρνησης. Σε περίπτωση που δεν θα άρουν για την Αχαΐα το lock down θα μεταβούμε με αντιπροσωπεία στο Μαξίμου όπου  θα καταθέσουμε υπόμνημά των αιτημάτων μας και από την επόμενη ημέρα θα ανοίξουμε τα καταστήματά μας με την στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας».

Εκ του Συλλόγου.

Wedding planning service