ΠΑΤΡΑ | Έναρξη δωρεάν μαθημάτων αστρονομίας για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου

Το ΔΣ της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων» ανακοινώνει πως έχουν αρχίσει τα δωρεάν μαθήματα Αστρονομίας που παρέχει σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με στόχο την προετοιμασία τους για τη συμμετοχή τους στον 29ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Αστροφυσικής 2023 – 2024. Τον Διαγωνισμό διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου και το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Από το 2018 που ιδρύθηκε η eclass.orionas.gr, πάνω από 1.300 μαθητές από όλη την Ελλάδα έχουν εγγραφεί. Τα δωρεάν μαθήματα παρέχονται ασύγχρονα μέσω βιντεομαθημάτων, quiz και ασκήσεων. Έτσι οι μαθητές αποκτούν αστρονομικές γνώσεις σε βάθος. Δεκάδες μαθητές της eclass βραβεύονται κάθε χρόνο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας και στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στις διεθνείς Ολυμπιάδες Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

Την περσινή σχολική χρονιά 2022 – 2023 μαθητές της eclass κατέκτησαν:

τα 3 πρώτα βραβεία και τους 4 επαίνους που δόθηκαν στο Γυμνάσιο,
τα 3 πρώτα βραβεία και τους 6 από τους 7 επαίνους που δόθηκαν στο Λύκειο,
ενώ παράλληλα και οι 15 μαθητές που στελεχώνουν φέτος τις εθνικές Ολυμπιακές Ομάδες Αστρονομίας σε Γυμνάσιο και Λύκειο είναι όλοι μαθητές της eclass!!!