Άννα Μαστοράκου: “Έτσι θα δοθεί προοπτική για την Αιγιάλεια μέσω του λιμανιού του Αιγίου”…


Μια σημαντική παρέμβαση έκανε σήμερα η Άννα Μαστοράκου, με την ιδιότητα της Υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου Δυτικής Ελλάδας με τον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη, αναφορικά με τις ανάγκες και τις προοπτικές του Λιμανιού του Αιγίου.

Πρόκειται για το απαύγασμα των ενημερώσεων που είχε μέσα από σειρά συναντήσεων που είχε κάνει τόσο στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών και στον ΟΛΠΑ, όσο όμως και με Αιγιαλείς, καταγράφοντας τα προβλήματα και τα αιτήματα που πρέπει να ικανοποιηθούν, για την ανάπτυξη της Αιγιάλειας.

Η παρέμβαση της αυτή έχει ως εξής:

Το Αίγιο ήταν πάντοτε συνδεδεμένο με τη θάλασσά του, με το λιμάνι του. Για μετακίνηση, για εμπόριο και για αναψυχή. Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί τη μεγάλη δύναμη της περιοχής, η οποία μπορεί να πάρει τεράστια ώθηση μέσα από την περαιτέρω αξιοποίηση του λιμανιού της.

Το τελευταίο διάστημα είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για την ανεξαρτητοποίηση του λιμεναρχείου του Αιγίου από το κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας και όλες οι πλευρές βλέπουν αυτήν την προοπτική με θετικό τρόπο.

Κι εμείς από την πλευρά μας, στηρίζουμε τη συγκεκριμένη προοπτική, η οποία θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στο Αίγιο, αλλά και θα ενισχύσει σημαντικά τη διοικητική αυτονομία του θαλασσίου χώρου της πόλης, εφόσον φυσικά προκύπτουν και οι αντίστοιχες προϋποθέσεις ομαλής μετάβασης από την παρούσα φάση.