Η συγκινητική ιστορία του Μπλου: Τον πετροβολούσαν στην Πάτρα, υιοθετήθηκε από οικογένεια στο Μιλάνο

Ο Μπλου στο γάμο της μαμάς του και του μπαμπά του (Φωτο Εύη Χατζηδάκη)

Η αδέσποτη ζωή είναι δύσκολη και αν ένα ζωάκι βρεθεί σε λάθος μέρος, με λάθος ανθρώπους, τότε μπορεί να γίνει ως και επίπονη.

Ο Μπλου ήταν ένας σκύλος που έζησε δύσκολα στην Πάτρα. Οι άνθρωποι που συναντούσε συχνά τον πετροβολούσαν ενώ άλλοι απειλούσαν ότι θα τον δηλητηρίαζαν με φόλα γιατί κυνηγούσε αυτοκίνητα.

Εμφανίστηκε ξαφνικά να περιφέρεται μόνος του στο Μονοδένδρι και τον βρήκε έξω από την πόρτα της η φιλόζωη κ. Ευγενία Πανουτσοπούλου, η οποία τον φρόντιζε ενώ παράλληλα έπρεπε να υποστεί τα παράπονα των γειτόνων της που δεν τον ήθελαν στη γειτονιά.

Όμως δεν το έβαλε κάτω.

Μαζί με την γνωστή για το φιλοζωικό της έργο, Τζούλια Καραγιάννη, και αφού στειρώθηκε, εμβολιάστηκε και σημάνθηκε, ανέλαβαν την φροντίδα αυτού του ιδιαίτερου και πανέμορφου σκύλου και έκαναν προσπάθειες μέσω αναρτήσεων και φωτογραφιών να του βρουν παντοτινό σπίτι.

Η τύχη του Μπλου πήγε να αλλάξει, εξηγεί στο pet-in η κ. Καραγιάννη, όταν μία κυρία στην Αθήνα ενδιαφέρθηκε να υιοθετήσει το ξεχωριστὀ αυτό πλάσμα ωστόσο δεν διέθετε την υπομονή που χρειαζόταν για να συνηθίσει ο σκύλος το νέο του περιβάλλον με αποτέλεσμα η υιοθεσία να κρατήσει μόνο δύο ημέρες.

Μετά από αρκετή ταλαιπωρία, η εθελόντρια Εύη Χατζηδάκη στην Αθήνα προσφέρθηκε να βοηθήσει την κ. Καραγιάννη φιλοξενώντας τον Μπλου ωσότου βρεθεί ο άνθρωπός του. Και πράγματι με τη βοήθεια των κοινοποιήσεων, μία Ελληνίδα από την Ιταλία είδε τυχαία τις φωτογραφίες του και αμέσως ζήτησε να τον γνωρίσει από κοντά.

“Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά!”


Ο άνθρωπός του ταξίδεψε από το Μιλάνο για να τον πάρει και τα τελευταία τρία χρόνια ζει πιο ευτυχισμένος από ποτέ με τη νέα του οικογένεια και χαίρεται την ζωή που του αξίζει.

Ο «Mr.Blue Eyes» όπως τον αποκαλούσε η κ. Καραγιάννη από τη χαρά της όταν υιοθετήθηκε σε ηλικία 2 ετών το 2020, είναι ένας σκύλος με ιδιαίτερη προσωπικότητα, χαδιάρης και παιχνιδιάρης και είναι από τα καλύτερα σκυλιά που έχει γνωρίσει.

Τα ευχάριστα όμως για τον κούκλο δεν έχουν τέλος, αφού η μαμά του και ο μπαμπάς του Μπλου παντρεύτηκαν πρόσφατα στην Ιταλία και ο Μπλου έγινε παράνυφος και παρέδωσε τις βέρες στους νεόνυμφους.

Φωτο Εύη Χατζηδάκη:

«Κλαίω και κλαίω και κλαίω… Ο Μπλου που τον λιθοβολούσαν…», γράφει με χαρά η κ. Χατζηδάκη.

πηγη: pet-in.gr