Μάκης Μόσχος|Για αυτή την μέρα ζω… | Αποκλειστική συνέντευξη!

Ένας αληθινά συναισθηματικός αλλά και δυναμικός ερμηνευτής, ο Μάκης Μόσχος, σας συστήνεται μέσω του patrasmagazine…

συνέντευξη στην Παρασκευή Δημοπούλου

Μάκη κατάγεσαι από την Πάτρα. Πότε ξεκίνησες την ενασχόληση σου με τη μουσική και ειδικότερα με το τραγούδι;

Ναι είμαι πατρινός γνήσιος… Με το τραγούδι ξεκίνησα στα 14 μου χρόνια. Όλα ξεκίνησαν μια μέρα που πήγα στο σπίτι ενός φίλου μου, αυτός έπαιζε κιθάρα και ήδη ήταν σε ένα συγκρότημα, εκεί αρχίσαμε να λέμε διάφορα κομμάτια μαζί και αυτό ήταν… κόλλησα!

Δεν υπήρχε πριν η ιδέα της μουσικής; Ούτε στην οικογένεια;

Οχι, στην οικογένεια μου μόνο ο παππού και η γιαγιά είχαν ωραία φωνή και τραγουδούσαν απόκλειστικά σμυρναϊκά παλιά, χωρίς να υπαρχει κάποια καταγωγή από την Μικρά Ασία, μόνο από αγάπη στα συγκεκριμένα τραγούδια.

Και το πρώτο τραγούδι πως προέκυψε;

Το 2014 βγήκε το πρώτο τραγούδι… με τίτλο «Άσε με». Τότε συμμετείχα στο συγκρότημα MAG, που αγαπήθηκε από τους πατρινούς και είχε πάει αρκετά καλά, το τραγούδι μάλιστα έπαιξε και στο MTV. Ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα.

Μετά ήρθε το καρναβάλι…

Ναι συμμετείχαμε, στην έναρξη σαν συγκρότημα, εξαιρετική εμπειρία… Έπειτα όμως ήρθε η προσωπική μου πορεία…

Δεν τα παράτησες, τι ήταν εκείνο που σε ώθησε να συνεχίσεις μόνος σου;

Πρώτα από όλα η αγάπη μου για την μουσική και το τραγούδι, έπειτα η προτροπή αγαπημένων καλλιτεχνών που η καταξίωση τους με κάνουν να πιστέψω ακόμα πιο πολύ στον εαυτό μου. Καλλιτέχνες όπως ο Μύρωνας Στρατής και άλλοι.

https://www.facebook.com

Και έτσι φτάσαμε στο δεύτερο τραγούδι σου, “Γι’ αυτή τη μέρα ζω”!

Ναι, το “Γι’ αυτή τη μέρα ζω”, ένα πολύ ερωτικό τραγούδι σε στίχους του Μανού Μακρίδη και η μουσική και η ενορχήστρωση του Γιώργου Γιαννικόπουλου. Ο Μάνος Μακρίδης είναι ένας πολύ γνωστός στιχουργός έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες σε μεγάλους ερμηνευτές, όπως ο Γονίδης, ο Τερλέγκας και σε πολλούς άλλους…Ο Μάνος Μακρίδης είναι και πατρινός! Όλα αυτά μαζί με έκαναν να τον εμπιστευτώ και να νιώθω ιδιαίτερη χαρά που είπα τραγούδι του, και έπεται συνέχεια άμεσα!

Αν σου ζητούσα να κατατάξεις, μουσικά, τον εαυτό σου σε κάποιο είδος μουσικής, ποιο θα ήταν;

Νομίζω εντάσσομαι στον μοντέρνο- ελαφρολαικό χώρο. Θαυμάζω πολύ το μουσικό στυλ που έχουν οι “Μέλισσες” και ειδικά ο Χρήστος Μάστορας. Νομίζω αυτό είναι το ύφος μουσικής που με εκφράζει. Για παράδειγμα το επόμενο τραγούδι, ξεφεύγει από τον ήχο της μπαλάντας, είναι πιο δυναμικό και μπορεί άνετα να το ακούσεις και σε club!

Μάκη δεν σε έχουμε δει σε κάποιο μαγαζί στην Πάτρα. Υπάρχουν προτάσεις για live εμφανίσεις αυτή την σεζόν; Αναρωτιέμαι αν σε φαντάζεσαι σε κάποιο λαϊκό σχήμα!

Και βέβαια θα έμπαινα και σε λαϊκό σχήμα, αλώστε μου αρέσει να ερμηνεύω και Μητροπάνο και Τερζή, αλλά οκ, πάντα στα σχήματα υπάρχουν όλα τα είδη! Αυτό τον καιρό συζητάω διάφορες προτάσεις, εύχομαι να προκύψει η καλύτερη δυνατή συνεργασία που θα με εκφράζει και θα μοιραστώ με τον κόσμο μία υπέροχη σεζόν. Έχω ήδη κάνει μικρές εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά, αλλά όχι ακόμα δεν έχω ενταχθεί σε κάποιο μεγάλο σχήμα!

Ξέρω ότι μιλάς με πολύ “μεγάλη” δισκογραφική εταιρεία…

Ναι είναι αλήθεια, όμως Παρασκευή πιστεύω ότι πρέπει να το κυνηγάς πάντα μόνος σου, καλές οι δισκογραφικές αλλά το να επικοινωνείς με τον κόσμο άμεσα είναι το σπουδαιότερο! Θες από τα social, θες με τα live, η επαφή με τον κόσμο είναι αυτό που θα σε αναδείξει, αυτό θα σε κρατήσει… Η αγάπη και η αποδοχή του κόσμου!

Κλείνοντας, Μάκη τα τραγούδια σου είναι ερωτικά, εσύ πως είσαι σε μια σχέση; Tι είναι εκείνο που για εσένα οριοθετεί την έννοια της;

Η αφοσίωση, η πίστη και η κατανόηση… Μπορεί σε πολλά θέματα στη ζωή μου να είμαι μοντέρνος και προοδευτικός, αλλά η σχέση και η αγάπη έχουν διαχρονικές βάσεις και αυτές είναι οι παραπάνω που σου ανέφερα. Παλεύω το… ” για πάντα”!

https://www.facebook.com/profile.

https://www.instagram.com/makismoschosofficial