Τι έκανε στην Κατερίνη ο Mr “σπιράλ” – Χρήσιμη συνάντηση με τον εκεί Δήμαρχο, του Π. Ψωμά…

Συνάντηση Πέτρου Ψωμά – Κώστα Κουκοδήμου

Μια εποικοδομητική επίσκεψη του επικεφαλής του σπιράλ στην Κατερίνη

Επίσκεψη στην Πιερία πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Πέτρος Ψωμάς, προκειμένου να συζητήσει με τον Δήμαρχο Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμο, θέματα αυτοδιοικητικής επικαιρότητας. Η συνάντηση εντάσσεται στη δικτύωση του επικεφαλής του σπιράλ στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της δημοτικής του παράταξης και της αναζήτησης καλών πρακτικών σε δήμους ανά την Ελλάδα. Η επιτυχημένη θητεία του Κώστα Κουκοδήμου και ο τρόπος οργάνωσης της δημοτικής του ομάδας και του δημοτικού του έργου, κατέστησαν την επίσκεψη ιδιαίτερα εποικοδομητική.

Ο Κώστας Κουκοδήμος (γνωστός Ολυμπιονίκης μας στο άλμα εις μήκος και πρώην βουλευτής) εξελέγη δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2019 και θα είναι εκ νέου υποψήφιος τον ερχόμενο Οκτώβριο. Κατά τη θητεία του πέτυχε να υλοποιήσει βασικές υποδομές για την Κατερίνη, καταφέρνοντας να λάβει πολύ σημαντικές χρηματοδοτήσεις και να δρομολογήσει έργα που βελτιώνουν ουσιαστικά τη ζωή των δημοτών.

Επί των ημερών του ο Δήμος Κατερίνης έλαβε σπουδαίες διακρίσεις (βραβεία για «πράσινες» δράσεις που αφορούσαν ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων, αναγνώριση των επιτυχημένων πρακτικών του για την προστασία του περιβάλλοντος, βράβευση για το πρόγραμμα αποτύπωσης και ψηφιοποίησης του αστικού πρασίνου στην πόλη,διάκριση για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση του δικτύου πεζοδρόμων του κέντρου της πόλης κ.α.). Το Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης είναι μια νέα μεγάλη διοργάνωση της πόλης που γνώρισε πρωτοφανή υποδοχή και οδήγησε σε υψηλή επισκεψιμότητα από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ παράλληλα προχωράειπρόταση για την αξιοποίηση 42 στρεμμάτων όπου θα δημιουργηθεί μία «Τεχνόπολη», έναςπολυχώρος πολιτισμού και δράσεων για τη νεολαία.

Ο Κώστας Κουκοδήμος παρουσίασε στον καλεσμένο του το πλούσιο έργο του και συζήτησε μαζί του αυτοδιοικητικά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ οι δύο άνδρες μοιράστηκαν απόψεις και για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και την οργάνωση που απαιτούν. Τέλος, ο Δήμαρχος Κατερίνης σύστησε τον Πέτρο Ψωμά τους στενούς του συνεργάτες. Αναπτύχθηκαν στενές σχέσεις, ανταλλάχθηκαν προβληματισμοί και αγωνίες και δημιουργήθηκε ένα πλαίσιο συνεργασίας με προοπτική για το άμεσο μέλλον.