Τι συζήτησαν για τις ΜΜΕ ο Πλάτων Μαρλαφέκας με τον Δημήτρη Σκάλκο;

Το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ κο Δημήτρη Σκάλκο συνάντησε χθες 21/06/23 ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κος Πλάτων Μαρλαφέκας, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η πορεία των δύο (2) Δεσμών Δράσεων
«Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜΜΕ» και «Πράσινη Μετάβαση ΜΜΕ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», συνολικής δημόσιας δαπάνης 1 δις ευρώ.

Η πορεία των υποβολών στις παραπάνω δράσεις προχωρά εύρυθμα, έχουν
υποβληθεί συνολικά έως τώρα 7.599 αιτήσεις με αιτούμενη δημόσια χρηματοδότηση 736.857.903,66 €, ενώ σύντομα θα εκκινήσουν και οι αξιολογήσεις των αιτήσεων, καθώς οι εν λόγω δράσεις είναι FiFo (First In-First Out), γεγονός που μειώνει σημαντικά τον χρόνο ένταξης, άρα και την λήψη χρηματοδότησης, διευκολύνοντας αισθητά τις επιχειρήσεις.

Ο κος Σκάλκος και ο κος Μαρλαφέκας εξέφρασαν την πρόθεση και τη βεβαιότητα ότι η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Ανάπτυξης και ΕΦΕΠΑΕ θα συνεχιστεί και στην Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027 με στόχο να αποφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ως προς την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και την οικονομία της χώρας.