4η δόση για ηλικίες 30-59 από Δευτέρα | Τι προβλέπεται για όσους νόσησαν…

0
126

Τα τελευταία τρία 24ωρα καταγράφονται πάνω από 10.000 θετικά κρούσματα ημερησίως. Μαζί, αυξήθηκαν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Μόνο χθες περισσότεροι από 220 ήταν οι ασθενείς με λοίμωξη covid που εισήχθησαν σε απλές ή ΜΕΘ κλίνες covid.

Με αφορμή τα παραπάνω δρομολογείται ο εμβολιασμός με τη δεύτερη αναμνηστική δόση, δηλαδή, συνολικά την 4η δόση, έναντι του κορωνοϊού και για πολίτες ηλικίας 30 έως 59 χρόνων.

Από την Δευτέρα, 27 Ιουνίου, η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για εμβολιασμό θα ανοίξει για όλους τους πολίτες άνω των 30 χρόνων.

«Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, η σύσταση αφορά σε πραγματοποίηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την 1η αναμνηστική δόση.

Σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά την πρώτη αναμνηστική δόση δεν προτείνεται να κάνουν τη δεύτερη.