- 400 γρ. κίτρινα τυριά, τριμμένα (τουλάχιστον 2 διαφορετικά, π.χ ένταμ, γκούντα, ρεγκάτο, κασέρι)
- 4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο (προσοχή να μην κάψει), για άλειμμα
- 1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ (περίπου 20 φέτες), καλύτερα μπαγιάτικο και χωρίς κόρα
- 250 γρ. ζαμπόν της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένο
- 4 αυγά
- 2 φλιτζ. γάλα
- 1 τσιμπιά αλάτι
- ελάχιστο μοσχοκάρυδο, τριμμένο (προαιρετικά)
Διαδικασία
Ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη 2 κουταλιές από τα τυριά και 2 κουταλιές από τη γαλέτα. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ περίπου 38×28 εκ. και το πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γαλέτα.
Απλώνουμε στον πάτο τις φέτες του τοστ, τη μία δίπλα στην άλλη στριμωχτά, ώστε να μην μένει καθόλου κενό στο πυρέξ.
Ρίχνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα τυριού και όλο το ζαμπόν. Στρώνουμε δεύτερη σειρά με φέτες του τοστ. Και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και, αν θέλουμε, το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε το σουφλέ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα.
Πασπαλίζουμε το σουφλέ με το μείγμα τυρί-γαλέτα, που έχουμε κρατήσει από την αρχή στην άκρη. Και το ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Μυστικό
Προσθέτουμε, αν θέλουμε, μανιτάρια σε λεπτές φέτες, πιπεριές, λουκάνικα ή ό,τι αλλαντικό έχουμε.
«ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΕΡΒΙΣΗ ΑΒΕΕ «
http://www.dervisis.com/
Αριστοτέλους 33, Περίβολα Πατρών,
Πάτρα, Τ.Κ. 26335
Τηλ.: 2610 640531
Fax: 2610 640415
E-mail:gderv@hotmail.com
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Καθημερινά: 05:30-15:00 & 17:00-22:00
Κυριακή: 08:00-12:00 & 17:00-22:00