Υλικά
500 γρ. λαζάνια
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
450 γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος & χοιρινός)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κούπα λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα σέλινο ψιλοκομμένο
Οδηγίες
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ζεματίσουμε καλά τα λαζάνια. Τα σουρώνουμε και τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό. Στη συνέχεια ζεματίζουμε και το σπανάκι και το στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια ώστε να μη μείνουν καθόλου υγρά. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε στη συνέχεια τον κιμά και τσιγαρίζουμε καλά ώσπου να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει όλο το κρασί. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρόλακι βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά τα ντοματάκια μαζί με τον πελτέ, το σέλινο και το σκόρδο. Όταν πιει το πολύ νερό και στύψει, αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το σπανάκι μαζί με τα τυριά στο μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα παίρνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε μία στρώση σάλτσας, συνεχίζουμε με μία στρώση λαζάνια, μετά μία στρώση σπανάκι, λίγη σάλτσα και ακόμα μία στρώση λαζάνια και μία σπανάκι. Τελειώνουμε με μία στρώση λαζάνια, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.