Έκλεισε ο ΕΣΠΕΡΟΣ | Εργασίες στο ακίνητο από τον νέο ιδιοκτήτη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

του Αχιλλέα Ροδίτη

Κλειστός πια για την Πάτρα ο ΕΣΠΕΡΟΣ!

Το ιστορικό ακίνητο στην Κορίνθου, στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, ως γνωστόν έχει αποκτηθεί από ιδιωτικό Διαγνωστικό κέντρο της πόλης σε πλειστηριασμό της Eurobank, με αρχική τιμή εκκίνησης τις 500.000 ευρώ και τελική τιμή πώλησης στις 800.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης προφανώς αποφάσισε να ξεκινήσει εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και παρότι δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο, συζητείται ήδη στην περιοχή ότι σχεδιάζεται η δημιουργία ενός μεγάλου ιατρικού κέντρου. Μάλιστα επιτρέπεται ακόμα και το κτίσιμο δύο ορόφων με βάση τον συντελεστή δόμησης.

Θυμίζουμε ότι ο ΕΣΠΕΡΟΣ είχε αποτελέσει αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης στο δημοτικό τοπίο της Πάτρας, τον Μάρτιο του 2023, όταν αποκαλύφθηκε η αγορά του από ιδιώτη.

Όχι ότι το ακίνητο ανήκε ποτέ στον Δήμο, αλλά οι δημοτικές παρατάξεις είχαν εκτοξεύσει “βέλη” κατά της δημοτικής αρχής που δεν είχε προβεί σε ενέργειες για την απόκτησή του, με την ίδια όμως να απαντά ότι δεν είχε τα χρήματα για να το κάνει. Αλλά και να τονίζει στη συνέχεια, ότι ο νέος ιδιοκτήτης είχε διαβεβαιώσει πως μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει, θα συνέχιζε να το παραχωρεί  για κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως ακριβώς έπραττε επί χρόνια και η Τράπεζα που το κατείχε.

Θυμίζουμε ότι αρχικά ανήκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κι έπειτα πέρασε στην Eurobank. Στον πλειστηριασμό υπήρξε ανταγωνισμός προσφορών μεταξύ του νέου ιδιοκτήτη και του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία και δωρητή Αθ. Στεφανόπουλου, ενώ λίγο έλειψε να περάσει σε δύο γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που δραστηριοποιούνται στην πατρινή αγορά.






https://patrasmagazine.gr/e-shops