ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΑΒΗΣ: Γιατί μπήκε στη “μάχη” του Επιμελητηρίου, για τι δεσμεύεται, τι καινούργιο θα φέρει…

του Αχιλλέα Ροδίτη

Όλες οι ερωτήσεις και οι απορίες λύνονται σε μια συζήτηση από κείνες που ο Αντώνης Κουνάβης πάντα κάνει, με ευθύτητα χωρίς περιστροφές ή υπεκφυγές, λέγοντας τα πράγματα με τ’ όνομά τους, έτσι όπως τα σκέφτεται και τα πιστεύει.

Κρατάμε πολλές φράσεις από αυτή τη συζήτηση με τον Επικεφαλής του “ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”, φράσεις που δείχνουν την αποφασιστικότητά του, αλλά και φανερώνουν τον απώτερο στόχο του για το Επιμελητήριο Αχαΐας. Αλλά αποκαλύπτουν και τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει ο ίδιος να αγωνιστεί για να εκπροσωπήσει επάξια κάθε επαγγελματία, κάθε άνθρωπο του επιχειρείν…

Διαβάστε όλη τη συζήτησή μας:



Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

  • Έχοντας για χρόνια επιτυχημένη δραστηριότητα στη ναυτιλιακή πρακτόρευση, έχοντας εκλεγεί και πρόεδρος στην κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, τι μπορεί να ήταν αυτό που να σας ώθησε στο να διεκδικήσετε τη θέση του προέδρου στο Επιμελητήριο Αχαΐας;  Πολλές ενασχολήσεις μαζί, δεν είναι πρόβλημα;

Για μένα, όχι μόνο δεν είναι πρόβλημα, αλλά είναι μια προσωπική ευχαρίστηση που διέπεται από την διάθεση προσφοράς στην πόλη μου, στο νομό μου, του οποίου είμαι γέννημα – θρέμμα.

Όπως έχει αποδείξει η επιχειρηματική μου διαδρομή και η εν γένει ενασχόλησή μου με τα κοινά, μπορώ να ανταποκρίνομαι με αποτελεσματικότητα στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις που επωμίζομαι. Θα το έχετε διαπιστώσει και από την πετυχημένη πορεία της ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας.

Με ρωτούν κάποιοι: «Μα καλά, πως θα τα καταφέρεις να είσαι ταυτόχρονα πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ και επικεφαλής στο Επιμελητήριο. Θα λες “ναι” σε όλα; Πώς θα διεκδικήσεις από την κυβέρνηση;»…

Ξέρετε, έχω μάθει στη ζωή μου και στη δουλειά μου να αξιοποιώ ιδιότητες και να συνδυάζω δυνατότητες. Μια δυνατότητα που μου δίνει ο συνδυασμός αυτός, είναι να σηκώνω το τηλέφωνο και να μιλάω – πειστικά-  με οποιονδήποτε στην κυβέρνηση, όσο ψηλά και αν είναι, για οτιδήποτε χρειάζεται η περιοχή μας.

Και να γνωρίζετε, επίσης, ότι όταν εγώ βάλω κάτι στο μυαλό μου και έχω το δίκιο με το μέρος μου δεν με σταματάει τίποτα. Κρατάω και τιμώ την ιδεολογική μου τοποθέτηση, την κομματική μου ταυτότητα, αλλά πυξίδα μου ήταν, είναι και θα είναι πάντα το συμφέρον της Πάτρας και της Αχαΐας

Ως εκ τούτου, ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου  θα λειτουργήσω υπερκομματικά στηρίζοντας όλα τα μέλη μας, ενώ δεν θα διστάσω να χτυπήσω ακόμη και το χέρι στο τραπέζι, αν χρειαστεί, για να υπερασπιστώ τα δίκαια αιτήματα τους, όποιον κι αν έχω απέναντι μου.  

“έχω μάθει στη ζωή μου και στη δουλειά μου να αξιοποιώ ιδιότητες και να συνδυάζω δυνατότητες”

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ… ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ;

Α. Κουνάβης: «Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα, η πραγματικότητα δεν διαψεύδεται»

  • Ένα άλλο ερώτημα έχει να κάνει με το «γιατί» θα πρέπει να γίνει αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του Επιμελητηρίου. Τι δηλαδή δεν πάει καλά κατά τη γνώμη σας;

Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα, η πραγματικότητα δεν διαψεύδεται. Πέρασαν 12 ολόκληρα χρόνια χωρίς να προκύψει κανένα ουσιαστικό όφελος για την Πάτρα, το Αίγιο, την Κάτω Αχαΐα, τα Καλάβρυτα, εν γένει το νομό μας, τα μέλη μας.

Ακούσαμε και θα ακούσουμε ξανά για μεγαλεπήβολα προγράμματα, συνέδρια, ημερίδες, διαλέξεις, events, που όχι μόνο δεν είχαν κανένα απολύτως αντίκρισμα για τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Επιμελητηρίου, αλλά θα έπρεπε να είχαν μετατρέψει την Αχαΐα σε Γαλλική Ριβιέρα! Και με άλλα λόγια, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, «όλο λάδι, λάδι, και από τηγανίτα τίποτα!»  

Αλλά πόσα χρόνια πρέπει να χαθούν ακόμη και πόσες ευκαιρίες πρέπει να περάσουν ανεκμετάλλευτες, χαμένες σε εγωισμούς και έωλες εξαγγελίες; Τα λόγια είναι φτηνά, τα ταξίματα τσάμπα, οι αριθμοί ευημερούν, όχι όμως και τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Εμείς διεκδικούμε την ψήφο τους,  ώστε με αυτά που θέλουμε να κάνουμε να βγούμε συλλογικά από το σημερινό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει ο σημαντικότερος παραγωγικός φορέας του νομού μας.

3 ΑΞΟΝΕΣ: …ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ …ΑΝΑΠΤΥΞΗ …ΑΞΙΑ

  • Η παράταξη σας ονομάζεται «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Θα σταθώ στο «…ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Τι σημαίνει; Ότι σήμερα το Επιμελητήριο είναι «…ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ;»

Εσείς τι λέτε; Τι αντιλαμβάνεστε με την πληροφόρηση που έχετε από το ρεπορτάζ και με την πολύχρονη δημοσιογραφική σας εμπειρία; Ότι το Επιμελητήριο Αχαΐας με τη σημερινή διοίκησή του είναι για όλους; Ασφαλώς και όχι! Δυστυχώς, είναι ένα κλειστό κλαμπ, το οποίο υπηρετεί και εξυπηρετεί λίγους και «εκλεκτούς».

Η παράταξη «Επιμελητήριο για Όλους» δεσμεύεται ότι θα λειτουργήσει όπως ακριβώς υποδηλώνει το όνομά της: Για ένα Επιμελητήριο που θα είναι πραγματικά ανεξαιρέτως για όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς! Για ένα Επιμελητήριο που θα λειτουργεί ως ένας ανεξάρτητος σύμβουλος και εταίρος για κάθε επιχείρηση, με σκοπό την εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία της Αχαΐας.

Οι τρεις άξονες της διαχείρισής μας θα είναι οι εξής: Βιωσιμότητα, Ανάπτυξη, Αξία στην περιοχή μας!

“Κρατάω και τιμώ την ιδεολογική μου τοποθέτηση, την κομματική μου ταυτότητα, αλλά πυξίδα μου ήταν, είναι και θα είναι πάντα το συμφέρον της Πάτρας και της Αχαΐας”

  • Ποιο εν ολίγοις είναι το Επιμελητήριο που θέλετε εσείς και που πιστεύτε ότι θα είναι πιο αποτελεσματικό για τον κόσμο του επιχειρείν;

Η παράταξη «Επιμελητήριο για Όλους» κάνει έναν αγώνα, όχι για να αντικαταστήσουμε τη σημερινή κατάσταση με μία από τα ίδια, αλλά για να εξασφαλίσουμε ένα Επιμελητήριο ανοιχτό, φιλικό, λειτουργικό.

Ένα Επιμελητήριο, που θα γίνει ο σύμμαχος και ο συνεργάτης κάθε επιχείρησης και κάθε επαγγελματία, που θα αναζητά ευκαιρίες, προγράμματα για τα μέλη του και θα είναι κοντά τους σε κάθε βήμα, σε κάθε ανάγκη, που θα ενώνει και δεν θα διχάζει.

Εμείς θέλουμε το  Επιμελητήριο, ανεξάρτητο και δυνατό, φιλικό και ανοιχτό σε όλους, σύγχρονο και ανταγωνιστικό. Αυτά τα επίθετα δεν είναι κενές ταμπέλες. Είναι οι δεσμεύσεις μας και απαράβατοι όροι επιβίωσης.

Προτεραιότητά μου θα είναι η δημιουργία ενός κατηρτισμένου γραφείου στο Επιμελητήριο,

όπου με μία πλατφόρμα που θα θέσουμε σε λειτουργία το κάθε μέλος θα μπορεί να κλείνει ραντεβού δύο φορές την εβδομάδα και να ενημερώνεται για ευρωπαϊκά προγράμματα και τις αλλαγές που συντελούνται στην φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία.

ΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ…:

  • Τι παροτρύνετε τον επαγγελματία να σκεφτεί και να σταθμίσει προτού κάνει την επιλογή του και ψηφίσει;   

Να αναλογιστεί ότι σ’ αυτές τις εκλογές, θα αναμετρηθούν αρχές, αξίες και αντιλήψεις. Κυρίως, όμως, να συνειδητοποιήσει  ότι θα κληθεί με την ψήφο του να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

  • Θέλει ένα Επιμελητήριο που θα είναι πραγματικά για όλους ή ένα Επιμελητήριο μιας κλειστής κλίκας προσώπων;
  • Θέλει ένα Επιμελητήριο που θα ενισχύει τις επιχειρήσεις, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ή ένα Επιμελητήριο εγωκεντρικών πολιτικών και θολών εξαγγελιών;
  • Θέλει ένα Επιμελητήριο που θα είναι φιλικό και χρήσιμο, που θα είναι κυριολεκτικά το σπίτι του, ή ένα Επιμελητήριο λίγων και «εκλεκτών»;

Ας απαντήσει, λοιπόν, με το μυαλό και την κοινή λογική στα προαναφερόμενα ερωτήματα και ας προσέλθει στην κάλπη με το χέρι στην καρδιά.  

“ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου  θα λειτουργήσω υπερκομματικά στηρίζοντας όλα τα μέλη μας… δεν θα διστάσω να χτυπήσω ακόμη και το χέρι στο τραπέζι για να υπερασπιστώ τα δίκαια αιτήματα τους όποιον κι αν έχω απέναντι μου”






https://patrasmagazine.gr/e-shops