Για τις τιμές στα κρέατα ενόψει της Πρωτοχρονιάς μίλησε στο OPEN TV ο Κώστας Λίτσας, που είναι ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στη Νέα Ιωνία.
Οι καταναλωτές δε θα βάλουν φέτος πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σε σχέση με πέρυσι, όπως διευκρίνισε ο κ. Λίτσας. «Έχουμε καταλάβει πως η τσέπη του Έλληνα καταναλωτή δεν σηκώνει άλλη αύξηση. Και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές. Δεν πάει άλλο… έχει φτάσει ταβάνι» υπογράμμισε.
Και ανέφερε τις τιμές πώλησης των κρεάτων. Όπως είπε:
- Το μοσχάρι: Σήμερα πωλείται μεταξύ 15 ευρώ με 16 ευρώ το κιλό. Ενώ πριν από 5 χρόνια η τιμή πώλησης του ήταν στα 10 ευρώ.
- Το αρνί: Σήμερα κοστίζει 16 ευρώ με 17 ευρώ το κιλό. Ενώ πριν από 5 χρόνια κόστιζε 8 ευρώ με 9 ευρώ το κιλό.
- Τα πουλερικά: Σήμερα πωλούνται στην τιμή των 5 ευρώ με 6 ευρώ. Ενώ πριν από 5 χρόνια πωλούνταν στα 3 ευρώ με 4 ευρώ.
Βαρβάκειος Αγορά: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρέατα
Στις τιμές των κρεάτων αναφέρθηκε νωρίτερα και ο πρόεδρος των Κρεοπωλών στη Βαρβάκειο Αγορά, Ανδρέας Νιώτης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ. Όπως τόνισε, οι τιμές στα κρέατα διαμορφώνονται σήμερα όπως ήταν και τα Χριστούγεννα.
Στη συνέχεια, ανέφερε τις τιμές πώλησης των κρεάτων. Όπως είπε :
- Στο χοιρινό, η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 5 ευρώ με 6 ευρώ το κιλό.
- Στο αρνί και στο κατσίκι, οι τιμές φτάνουν τα 10 ευρώ με 12 ευρώ το κιλό.
- Το μοσχάρι κοστίζει από 7,5 έως 10,90 ευρώ το κιλό.