Αρδένειο | γνωρίστε το καλύτερο δώρο για το παιδί σας

0
1206

Το καλύτερο δώρο για κάποιον που ασχολείται με την Μουσική ή θέλει να αρχίσει με την Μουσική ή που θα μπορούσε  να δοθεί   για το παιδί σας ή το ανιψάκι σας  ή το βαφτιστήρι είναι ¨ΤΟ  ΝΕΟ  Έγχορδο Μουσικό όργανο  ( Διπλό Τρίχορδο) , Το  ΑΡΔΕΝΕΙΟ , που ανταποκρίνεται και ως Κιθάρα και ως Μπουζούκι και ως Μπαγλαμάς . Έχει μπράτσο μικρότερο από  αυτά (κατά τρία τάστα από την Μι της κιθάρας στην Σολ) αλλά και το σκάφος ( Ηχείο ) είναι κατά πολύ Συμπυκνωμένο αλλά αρμονικά Δεμένο με τους κανόνες της Φύσης – Μαθηματικών και Μουσικής . Το κούρδισμά του ακολουθεί το κούρδισμα της Κιθάρας , με τις τρεις πρώτες Νότες να έχουν το ίδιο κούρδισμα , διατηρώντας έτσι το χαρακτήρα της κιθάρας , έχοντας όμως ένα σχήμα που παραπέμπει προς τον Τζουρά – Μπαγλαμά ή ακόμα και προς το αμερικάνικο Μπάντζο (Διαφέροντας από αυτό λόγω της Οβάλ Μορφής του – σε 9/8 – και του πλαγίου ¨κοψίματος ¨). 

Ο νέος αυτός Πρωτοπόρος σχεδιασμός, μας εξηγεί ο κ. Παναγιώτης Κρικέλλης – ο δημιουργός του, ακολουθώντας όμως όλους τους κανόνες της Μουσικής (στο χιλιοστό) , τις παρατηρήσεις της Φύσης και την εφαρμογή των Μαθηματικών αριθμητικών παραγόντων , του επιτρέπουν μία ταχύτατη μετάβαση από την Μελωδία στο Ακομπανιαμέντο , καθιστώντας το ένα αυτόνομο και ολοκληρωμένο όργανο που μπορεί να διασκεδάσει χωρίς να κουράσει , αλλά και νε γεμίσει το αυτί του ακροατή , περνώντας από το μπουζούκι – μπαγλαμά – τζουρά  στην κιθάρα. 

ΑΡΔΕΝΕΙΟ Το Νέο Χειροποίητο Έγχορδο Μουσικό Όργανο

Ακόμη και ένα μικρό παιδί , λόγω κυρίως του μικρού μεγέθους , μετά την πρώτη εξάσκηση , θα μπορούσε να εκτελέσει την πρώτη του μελωδία  , να μείνει ευχαριστημένο  και ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα , και να ΜΗΝ  ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΕΙ  την προσπάθεια  εκμάθησης της Μουσικής .  Βεβαίως το πέρασμα από το Αρδένειο στην Κιθάρα καθιστά την μετάβαση πιο εύκολη και γρήγορη καθότι οι χορδές του ταυτίζονται με τις τρεις κάτω χορδές της Κιθάρας ( με την διαφορά ότι είναι διπλές δίνοντας μεγαλύτερη ένταση στο όργανο .
Το μικρό μέγεθος του σκάφους βεβαίως δεν αντίκειται στο Ηχητικό αποτέλεσμα,  διότι λόγω των Αρμονικών του διαστάσεων  συμβάλλουν στην Συγκεντρωμένη Ένταση στο Ηχείο και σε συνδυασμό μάλιστα με την τοποθέτηση Δύο Κόνων (  Μεταλλικών Ηχείων ) στο εσωτερικό του, προσφέρουν πρόσθετη ενίσχυση και ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ Διάρκεια στον ήχο. 

Επιπροσθέτως η τοποθέτηση  μιας αντηρίδας στο πίσω μέρος , δίνει την δυνατότητα μικρής αλλαγής της γωνίας του  μπράτσου αυξομειώνοντας την απόσταση των χορδών από τα τάστα  και εφόσον επιτευχθεί η ιδανική απόσταση ( ώστε να μην ¨τσιρίζει ¨) ,  καθιστά το παίξιμο πανεύκολο και χωρίς κούραση του αριστερού χεριού ( που διαφορετικά θα οδηγούσε  στην εγκατάλειψη της προσπάθειας ). 

Φυσικά   η Ευχάριστη ¨ Φατσούλα¨ του , με το Πιγούνι το Στόμα και τα Μάτια το καθιστούν αν μη τι άλλο συμπαθητικό που θα εντυπωσιάσει τα μικρά παιδιά και θα διαφοροποιείται από τα άλλα έγχορδα μουσικά όργανα που απευθύνονται κυρίως για  μεγαλύτερους.    
Οι πολλές αυτές  καινοτομίες πέραν του ότι το καθιστούν λειτουργικό και ακουστικά ευχάριστο  είναι και ένας προπομπός για την Μεταπήδηση τόσο στην κιθάρα όσο και στο Μπουζούκι – Τζουρά – Μπαγλαμά  , που όμως για την ευχαρίστηση της  παρέας ,  θα επιστρέφει πάντα στο Αρδένειο ( Διπλό όργανο, Μελωδία  και Ακομπανιαμέντο διαδοχικά ). 

Βεβαίως με την χρήση Εξωτερικού μικροφώνου ή επικολλημένου ( κάψας ) μικροφώνου και ενός ( έστω  και σχετικά φθηνού ) ενισχυμένου ηχείου η απόλαυση  αυξάνεται κατακόρυφα . 
Δεν προσπερνιούνται και δεν ξεχνιούνται βεβαίως και οι   επαγγελματίες καλλιτέχνες ,όπως  για αυτούς που  τουλάχιστον το άκουσαν ή έπαιξαν  μαζί του και  εξέφρασαν τα καλύτερα λόγια. Θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος μιας ορχήστρας προσδίδοντας ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα και χροιά .   

Το Αρδένειο θα συνοδεύεται και από μικρό βιβλίο που θα επισημαίνονται οι πρώτες αρχές της Μουσικής , οι πρώτες Μουσικές Κλίμακες , καθώς και τα Ακομπανιαμέντα ( Συγχορδίες) με τα ανάλογα ¨ πιασίματα¨ των δακτύλων.   

Βεβαίως  για περισσότερες πληροφορίες , κόστος , χρόνος παράδοσης κ.λ.π. στείλτε το  e mail σας  στο giotiskellis@gmail.com  ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6937404726.

Καλή Απόλαυση εκ των προτέρων.

http://www.pankrikellis.4ty.gr/el/xoiropoiita-mousika-organa-patra?

https://www.facebook.com/profile.php?id=100049288631817

https://www.instagram.com/ardeneio__giotiskellis/

Wedding planning service