Σε αυτόν τον παραμυθένιο πύργο ζούσε ο Givenchy με τον σύντροφό του [εικόνες]

Παρ΄όλο που ο ίδιος πέθανε το Σάββατο, η οικογένειά του αποφάσισε να το ανακοινώσει δύο μέρες μετά, στέλνοντας επιστολή στο γαλλικό πρακτορείο AFP.

Την είδηση μάλιστα επιβεβαίωσε και ο σύντροφός του, ο οποίος πέρασε μαζί τους τις τελευταίες τους στιγμές.

Μετά τη απόσυρσή του από την βιομηχανία της μόδας το 1995, ο Givenchy αποφάσισε να μείνει στην εξοχή και συγκεκριμένα σε ένα όμορφο αναγεννησιακό κάστρο το οποίο χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Το κάστρο αυτό χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Γκάμπριελ ντε Λεστράντε, ωστόσο το 1950 είχε εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα να μοιάζει με ερείπιο, κι έτσι τότε αποκαταστάθηκε από τον αρχιτέκτονα Φερναντ Πουιλιόν.

Ο πύργος άνηκε στον ιδιοκτήτη φαρμακευτικών εταιριών Ρόγκερ Μπέλον, πριν περάσει στα χέρια του διάσημου σχεδιαστή, ο οποίος όχι μόνο πέρασε εκεί τα τελευταία χρόνια της ζωής του, αλλά και το διαμόρφωσε με ένα ιδιαίτερο στιλ, δίνοντας τους μία πολύ αριστοκρατική και φινετσάτη όψη στο εσωτερικό του.

Μπαίνοντας κανείς στο εσωτερτικότου επιβλητικού του κάστρου, σε πρώτη φάση θα χαθεί από τα πολλά δωμάτια, αλλά σε δεύτερη θα καθίσει και θα εξετάσει το καθένα ξεχωριστά.

Η διακόσμηση δεν είναι μίνιμαλ, όπως άλλωστε δεν ήταν κι εντελώς απλές οι δημιουργίες του Givenchy, καθώς ο ίδιος πάντα έβρισκε τρόπο να ξεφεύγει από τα αυστηρά σύνολα και να δίνει ένα πιο θηλυκό τόνο σε κάθε του δημιουργία.

Ηθελε άλλωστε η κάθε γυναίκα να νιώθει μία μικρή πριγκίπισσα φορώντας τα ρούχα του.

Πέρα από τον τεράστιο κήπο με το γκαζόν, αυτό που πρωταγωνιστεί στο εσωτερικό του είναι το ελάφι, καθώς μπρούτζινα κεφάλια ελαφιού υπάρχει τόσο έξω όσο και στο σαλόνι.

Στο σαλόνι κυριαρχεί το λευκό χρώμα, ενώ μοντέρνοι πίνακες «κοσμούν» τον κάθε τοίχο του. Αυτό πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι το τεράστιο αγαλματένιο ελάφι που βρίσκεται στο κέντρο του σαλονιού, καθώς και τα δεκάδες περιοδικά που θα βρει κανείς διάσπαρτα από εδώ και από εκεί.

Στο εσωτερικό του πύργου θα βρει κανείς πολλές τοιχογραφίες, οι οποίες  χρονολογούνται μάλιστα από τον 18ο αιώνα, καθώς και μικρά δεντράκια τα οποία κρατούν την προέλευσή τους από την Κίνα.

Ο Givenchy δεν είχε ανοίξει σε πολλούς δημοσιογράφους το σπιτικό του, παρά μόνο ελάχιστες φορές πριν από μερικά χρόνια, όταν μάλιστα ο ίδιος είχε προτιμήσει να φωτογραφηθεί με τον σκύλο του στον κήπο και όχι με τον σύντροφό του, με τον οποίο συζούσε από τότε που πήγε εκεί.

Με τον σύντροφό του, Philippe Venet

Πηγή:  iefimerida.gr