Κινόα με γαρίδες σχάρας και σπανάκι – Η νηστίσιμη συνταγή του Γιώργου Γραμματικόπουλου

Κινόα με γαρίδες σχάρας και σπανάκι

Υλικά για 2 μερίδες

8 τεμάχια γαρίδες φρέσκιες

100γρ κινόα

1 σακουλάκι σπανάκι Βιολογικό

Φρέσκο κρεμμύδι 1 τεμάχιο

Ζωμός λαχανικών 100ml

2 φύλα φρέσκο βασιλικό

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες σχολαστικά, προσοχή στο αντεράκι που έχει στην πλάτη έχει χώμα και είναι επικίνδυνο.

Κόβουμε το κρεμμύδι και στην συνέχεια βράζουμε την κινόα στον ζωμό κότας μαζί με νερό και αλάτι για 8 λεπτά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο σβήνουμε με τον ζωμό που βράσαμε την κίονα 50γρ προσθέτουμε την βρασμένη κινόα το σπανάκι αλάτι και πιπέρι. Δεν αφήνουμε υγρά στο τηγάνι μας. Σε μία μπασίνα μαρινάρουμε της γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο ξύσμα λεμόνι και τον βασιλικό. Ψήνουμε σε σχαροτηγανο η ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.