Κοτόπουλο με τραγανά λαχανικά και αρώματα Ανατολής – από τον Γιώργο Γραμματικόπουλο

Υλικά για 2 πιάτα

2 κοτόπουλα μπούτια χωρίς κόκαλο με πέτσα.

Αλάτι χοντρό

Για τα λαχανικά:

κολοκύθι 1 τεμάχιο, μελιτζάνα 1 τεμάχιο, κρεμμύδι φρέσκο 1 τεμάχιο. Φινόκιο 20γρ., Πρασσο 20γρ., κρεμμύδι ξερό 1 τεμάχιο, πιπεριά πράσινη 1/2, πελτές τομάτας κουταλάκι του γλυκού, λευκό ξηρό κρασί 1 σφηνάκι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κόλιανδρο, καπνιστή πάπρικα και τρείς σταγόνες ξύδι.

Εκτέλεση

Για το ρατατούι λαχανικών: Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους. Τα αχνίζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και τέλος το κρασί αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Προσοχή τα λαχανικά λίγο μαγείρεμα αν τα θέλουμε τραγανά. Στο τέλος το ξύδι εκτός φωτιάς.

Για το κοτόπουλο ψήνουμε σε σχαροτήγανο με ξεροψημένη την πέτσα και στο τέλος λίγο χοντρό αλάτι από πάνω.