Οι συζητήσεις για το «όπλο» με το οποίο η ανθρωπότητα καρτερεί να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, το πολυπόθητο επερχόμενο εμβόλιο, έχουν ήδη «φουντώσει» για τα καλά.
Στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις πολιτών αλλά και μέσα από τα social media διατυπώνονται ερωτήματα και απορίες και εκφράζονται έκδηλα η ανησυχία, ο προβληματισμός και οι απορίες για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των εμβολίων. Πρόκειται αναμφισβήτητα για το υπ’ αριθμόν ‘1’ θέμα συζήτησης παγκοσμίως.
Και η πρώτη εξ’ αποστάσεως ενημερωτική ημερίδα (webinar) που… έρχεται την προσεχή Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, στις 6 μ.μ., γίνεται από την Πάτρα!
Στο πλαίσιο συνεργασίας πρωτοβουλίας της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος (Ι.Ε.Δ.Ε.Π.) και Πελοποννήσου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με ομιλητή τον Λοιμωξιολόγο Επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας Στέλιο Ασημακόπουλο.
Τίτλος της διαδικτυακής ημερίδας που θα διαφωτίσει πλήρως κάθε πτυχή του ζητήματος, προς άπαντες τους επαγγελματίες υγείας αλλά και προς κάθε πολίτη: «Ασφάλεια εμβολίων έναντι SARS-Cov2» και το θέμα στο οποίο θα επικεντρωθεί η ομιλία είναι: «Αναγκαιότητα εμβολιασμού και δεδομένα ασφάλειας αποτελεσματικότητας των επερχόμενων εμβολίων έναντι SARS-Cov2».
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος ο οποίος θα αναλάβει και τον συντονισμό από κοινού με τον Αντιπρύτανη και Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκο Μαραγκό και τον Πρόεδρο της ΙΕΔΕΠ Περικλή Δουζδαμπάνη.
O ομιλητής
Ο κ. Στυλιανός Ασημακόπουλος είναι Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στο Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το ερευνητικό του έργο έχει αποδώσει περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, οι εργασίες του έχουν λάβει πολλές βραβεύσεις σε Πανελλήνια συνέδρια, ενώ έχει τιμηθεί και με το «Walter Brendel Αward» της European Society for Surgical Research. Η έρευνά του έχει λάβει χρηματοδότηση από ανταγωνιστικά εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα.
Ο κ. Ασημακόπουλος είναι κριτής εργασιών σε 60 διεθνή περιοδικά και μέλος της συντακτικής ομάδας σε 18. Διδάσκει σε 5 μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιατρικής Εταιρίας Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου στην οποία έχει διατελέσει και Ειδικός Γραμματέας (2016-19), μέλος της Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών, της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας και Εφαρμογής των πρωτοκόλλων COVID του Ιατρικού Τμήματος και μέλος της διοικούσας επιτροπής του “Εργαστηρίου Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων” του Πανεπιστημίου Πατρών.
Είναι, επίσης, ενεργό μέλος πολλών επιστημονικών εταιριών: Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων, Ελληνική Εταιρία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, Ευρωπαϊκή Εταιρία Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμώξεων, Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ελέγχου Λοιμώξεων (μέλος Εθνικής Επιτροπής).