Μία πολύ εύκολη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ:
• 3-4 κούπες αλέυρι
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• 2 κούπες ζάχαρη
• Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
• 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
• 1 1/2 κούπα νερό σε θερμακρασία δωματίου
• 1/2 κούπα ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά της σούπας κακάο
• Προαιρετικά: 1 κουταλιά της σούπας λικέρ ή κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανακατεύω με τον μεγάλο συρμάτινο αυγοδάρτη όλα τα υλικά, εκτός από το κακάο, να γίνει ένα μέτριο σε πηκτικότητα μείγμα για κέικ. Βουτυρώνω και αλευρώνω την φόρμα του κέικ και ρίχνω μέσα τα 2/3 του μείγματος. Στο υπόλοιπο 1/3 μείγματος που έχω κρατήσει ανακατεύω καλά το κακάο και το περιχύνω πάνω από το μέιγμα που έχω στην φόρμα.
2. Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 50 λέπτα- μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στο μαχαίρι.