ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΖΑΡΑΚΗ | «Πιο μαζί» μας…. την Άνοιξη! ( συνέντευξη στο ανοιξιάτικο PATRASMAGAZINE)

0
1860

Η Μαρίνα Λαζαράκη, αυτό το πανέμορφο κορίτσι, με την αυθεντική φωνή που τραγουδά υπέροχα τα δημοτικά και μας ξεσηκώνει με τα λαϊκά της, φιλοξενείτε στο ανοιξιάτικο PATRASMAGAZINE! Μαρίνα Λαζαράκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Πάτρα. Ξεκίνησε να τραγουδά από τα πρώτα εφηβικά της χρόνια και ήδη έχει συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες του δημοτικού και του λαϊκού τραγουδιού. Με σπουδές στην Βυζαντινή μουσική αλλά και στο παραδοσιακό τραγούδι, μας καθιστά ξεκάθαρο το σεβασμό και τη βαθιά της αγάπη για τη μουσική της πατρίδας μας… Τα πιο πρόσφατα τραγούδια της και το βίντεο κλιπ από τη Spicy, στο τραγούδι «Πιο μαζί» μετρά ήδη χιλιάδες views στο youtube! Τίποτα τυχαίο… Μαρίνα Λαζαράκη, πάντα εντυπωσιακή και με υπέροχες ερμηνείες!

Μαρίνα καταρχάς να ευχηθούμε μια υπέροχη σεζόν αυτή που έρχεται! Kαι να σε ρωτήσω ποια είναι η γεύση που αφήνει ο χειμώνας που έφυγε;

Σε ευχαριστώ πολύ! Και εγώ, με την σειρά μου, εύχομαι αυτή η σεζόν να είναι υπέροχη! Αρκετά με την «ιστορία» Covid… μας πήγε αρκετά πίσω! Ο χειμώνας που έφυγε, δόξα το Θεό, ήταν πολύ δυναμικός! Ξεκινήσαμε στις Γραμμές, στο κέντρο της Αθήνας, τον Νοέμβριο. Είχα την χαρά να βρεθώ δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες και σε ένα μαγαζί όπου όλα τα διήμερα ήταν ασφυκτικά γεμάτο!

Θα πάμε λίγο πιο πίσω τώρα… Τι ήταν εκείνο που σε έκανε να ασχοληθείς με το τραγούδι και ποια πατήματα άλλων, παλαιότερων, τραγουδιστών διάλεξες για πυξίδα;

Φυσικά και να πάμε στο παρελθόν. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα τραγουδούσα, ήταν το όνειρο μου! Τραγουδούσα στο σπίτι, πάντα είχαμε το ραδιοφωνάκι του παππού ή του μπαμπά μου… και βέβαια η λίστα είχε μόνο δημοτικά τραγούδια! Αγαπώ την Ελλάδα μας και τις παραδόσεις μας… αυτά με έκαναν να ασχοληθώ με το τραγούδι και να δώσω εκεί όλη μου την αγάπη! Πυξίδα καταρχάς είχα τη Φυλιώ Πυργάκη και στη συνέχεια τη Γιώτα Γρίβα.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι unnamed-5-683x1024.jpg

Αν θα ξεχώριζες 2 πράγματα που σε «γεμίζουν» στη δουλεία σου, ποια θα ήταν αυτά;

Πρώτον όταν βλέπω τον κόσμο να διασκεδάζει μαζί μας, δεύτερον οι καλοκαιρινοί μήνες… τότε δηλαδή που γίνονται οι εξωτερικές εκδηλώσεις ( τα πανηγύρια ). Τότε μου δίνετε η ευκαιρία να ταξιδεύω σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Και ποια είναι τα 2 πράγματα που σε δυσκολεύουν;

Η αβεβαιότητα του επαγγέλματος… διότι όπως αποδείχτηκε με αφορμή τον κορονοϊό τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα βρέθηκαν στο περιθώριο . Δυσκολία επίσης είναι και οι οικογενειακές στιγμές που χάνω, ειδικά τις γιορτινές μέρες του χρόνου, αυτό είναι κάτι που με στενοχωρεί . 

Ακούω τελευταία ότι μιλάμε για ένα νέο είδος τραγουδιού το δημοτικό – λαϊκό, πιστεύεις ότι αυτό εκπροσωπείς;

Βασικός μου στόχος είναι να υπηρετώ το δημοτικό τραγούδι, αλλά η τέχνη δεν έχει φραγμούς, αυτή τη στιγμή θεωρώ πως είμαι κάπου ανάμεσα.

Μαρίνα έχεις συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου. Έχεις κάποιο «απωθημένο»; Ένα όνομα που θαυμάζεις και θα ήθελες να συνεργαστείτε;

Είναι αλήθεια αυτό… είχα και έχω τη τύχη να συνεργάζομαι με σπουδαία ονόματα του χώρου μου και είναι πολλά τα ονόματα που θαυμάζω και εύχομαι στο μέλλον να συνεργαστούμε.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σου; Πέρα από τα δύο νέα σου τραγούδια που ήδη αγαπήθηκαν πολύ…

Πρώτα ο Θεός να είμαστε όλοι καλά να δουλέψουμε το καλοκαίρι και έχω σκοπό να κυκλοφορήσω τα νέα μου τραγούδια !

Κλείνοντας, τι σημαίνει για εσένα “καλοκαίρι”; Tι εύχεσαι για το καλοκαίρι που έρχεται;

Στα μάτια τα δικά μου το καλοκαίρι είναι πολλή δουλειά! Βέβαια αυτή είναι και η μεγάλη μου αγάπη… Αλλά σχεδιάζω και ευχομαι να έχω κάποιες ημέρες διακοπών με τα αγαπημένα μου πρόσωπα! Εύχομαι πάνω απ΄όλα υγεία σε όλους και ένα καλοκαίρι με πολλές στιγμές που θα κάνουν ένα υπέροχο άλμπουμ αναμνήσεων!

https://www.facebook.com/groups/650618691655310

https://www.instagram.com/marina_lazaraki/

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι SPRING-2022-724x1024.jpg