Ψηφιακός Μετασχηματισμός / Τι τόνισε η Άννα Μαστοράκου στο 11ο Forum

«Εχουμε ένα εργαλείο, τις νέες τεχνολογίες, τις οποίες πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στη σωστή κατεύθυνση». Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα που έστειλε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μπροστά για όλους» του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, Αννα Μαστοράκου κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίας του 11ου Forum Υγείας, την περασμένη Δευτέρα, στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, στην Πάτρα.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην Υγεία, αλλά και οι πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν ώστε η πρόσβαση στην Υγεία να γίνεται με το όσο δυνατόν καλύτερα δεδομένα σε σχέση με σήμερα, ήταν τα κύρια κομμάτια της συζήτησης, στην οποία ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις.

Στον χαιρετισμό της η Άννα Μαστοράκου είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης και η παροχή της Υγείας γινόταν από απόσταση. Όλοι γνωρίζουμε ότι η άυλη συνταγογράφηση εξυπηρέτησε πολλούς πολίτες τη στιγμή που είχαμε τα lockdown και τα εμπόδια πρόσβασης στους γιατρούς. Έχουμε ένα εργαλείο που πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε στην σωστή κατεύθυνση. Υπάρχει ήδη μια Ευρωπαϊκή Οδηγία, σύμφωνα με την οποία πρέπει να ψηφιοποιήσουμε τις υπηρεσίες. Πρέπει να εφιστήσω την προσοχή στο εξής: Η πλατφόρμα αυτή είναι ένα εργαλείο που δεν θα πρέπει να απέχει από τις βασικές αρχές της δημόσιας υγείας και ιατρικής. Θα είμαι σαφής: όταν δόθηκε η δυνατότητα για άυλη συνταγογράφηση δόθηκε μια λανθασμένη ερμηνεία. Ο πολίτης θεώρησε ότι μπορούσε να παραγγέλνει υπηρεσίες Υγείας και θεραπείες κατά το δοκούν. Αυτό θέλει μεγάλη προσοχή στην επόμενη φάση. Οι πολίτες στράφηκαν σε άλλες μορφές στο διαδίκτυο και υπάρχει παρακαμπτήρια οδός από τον γιατρό που είναι πλοηγός του συστήματος Δημόσιας Υγείας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν πρέπει ο πρέπει ο πολίτης να θεωρεί ότι μπορεί να παραγγείλει, αλλά ο γιατρός να καθορίζει».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…: