Όλη η ιστορία της θρυλικής μπύρας “Lucifer” …μόνο στο «La Bodegueta» !

 

Απολαύστε αποκλειστικά στο «La Bodegueta» αυτή την πολύ ιδιαίτερη (βαρελίσια φυσικά) μπύρα!!!!

Η “Lucifer” είναι μία μπύρα STRONG GOLDEN BELGIUM ALE, με όλη την παράδοση της ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, επιστρέφει από το πιο παραδοσιακό ζυθοποιείο HET ANKER.

 

Η μπίρα “Lucifer” πρωτοκυκλοφόρησε στην αγορά στα μέσα της δεκαετίας του 1980 από τη ζυθοποιία Liefmans. Αποτέλεσε επέκταση και ανανέωση στη δημοφιλή κατηγορία της strong ξανθιάς μπίρας. Αμέσως μετά το κλείσιμο της Liefmans Breweries, η “Lucifer” εισχώρησε στην ιδιοκτησία των Duvel Moortgat.

Ωστόσο, το μόνο που ενδιέφερε την Duvel Moortgat ήταν να επικεντρωθεί στις «φρουτόμπιρες» του άλλοτε ζυθοποιείου Liefmans. Η “Lucifer” κινδύνευε να βιώσει ένα σιωπηλό θάνατο. Ευτυχώς το μοιραίο απετράπη όταν το ζυθοποιείο Het Anker έλαβε το δικαίωμα να παράγει και να την εμπορεύεται.

«…Θα καούμε στην κόλαση αν δεν ακολουθήσει την επιτυχία των δικών μας μπιρών!»

Το ζυθοποιείο:

Έστω και αν τα παλαιοτέρα ντοκουμέντα χρονολογούνται από το 1369, το ζυθοποιείο λειτουργούσε από πριν, πράγμα που αποδεικνύει ότι ίσως είναι το αρχαιότερο ζυθοποιείο που ακόμα λειτουργεί στο Βέλγιο. Η οικογένεια Van Breedam αγόρασε το ζυθοποιείο «Het Anker» το 1873 και το επέκτεινε ώστε να γίνει το πρώτο σύγχρονο ατμό-ζυθοποιείο. Στα τέλη του 1990, ο Charles Leclef – 5η γενιά της οικογένειας Van Breedam – αποφάσισε να αρχίσει ένα σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων στην παραγωγή και στη ανακαίνιση των παλαιών κτιρίων. Τα κτίρια είναι ανοικτά για το κοινό σαν ενεργητικό μουσείο με Pub, εστιατόριο και από το 1999 ξενοδοχείο.

Lucifer”

Τύπος: belgian strong ale
Αλκοόλ: 9% vol
Χρώμα: σκούρο ξανθό
Συστατικά: βύνη κριθαριού, λυκίσκος, μαγιά
Προέλευση: Βέλγιο
Χαρακτηριστικά: διαυγής

Δεν είναι διαβολική μπύρα αλλά είναι διαβολικά ακαταμάχητη και δυνατή. Δεν μπορείς σε κάθε γουλιά της να παραβλέψεις την παρουσία της αλκοόλης που δένει όμως και τελικά ισορροπεί μαγικά με την γλυκιά βύνη και το όξινο κίτρο. Η γευστική της δοκιμή είναι μια εμπειρία που εξελίσσεται αρχίζει με την παρουσία του κίτρου, προχωράει στα φρούτα και συνεχίζει με πινελιές από πιπέρι, λεμόνι, βότανα και άνθη.

«La Bodegueta»

Παντανάσσης 3 Πάτρα (6945792072- 6978802491)
fb: https://www.facebook.com/La-Bodegueta