Τα πάρτι σε σκάλες και πλατείες καλά κρατούν μετά τις 11 το βράδυ…

0
357
Όλοι το περίμεναν ότι το φαινόμενο του υπαίθριου συνωστισμού σε πλατείες και υπαίθριους χώρους θα επανεμφανιστεί μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης που επαναλειτούργησαν αλλά με απαγόρευση να παίζουν μουσική και υποχρρέωση να κλείνουν από τις 10:45 λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 11 το βράδυ.

Και συνέβη από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της Εστίασης στην Πάτρα. Από τις 10:45 το βράδυ, που έκλειναν τα καταστήματα βάσει των μέτρων, άρχισαν να συρρέουν οι νέοι στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου και της Πατρέως.

Μάλιστα στην πλατεία Παντανάσσης, όπου είναι ένα από τα στέκια, είχαν στήσει και… μεγάφωνα για να παίζουν μουσική της αρεσκείας τους συνδέοντας τα στα κινητά τηλέφωνα.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και στα Ψηλαλώνια της Πάτρας, στο Ηλιακό το οποίο ξαναγέμισε κόσμο ως αργά το βράδυ. Χωρίς αποστάσεις και χωρίς μάσκες προστασίας!!

Σκάλες Γεροκωστοπούλου ώρα 10:30 Δευτέρα του Πάσχα
πλατεία Παντανάσσης, ώρα 10:35, Δευτέρα του Πάσχα
Ηλιακό, Ψηλαλώνια, ώρα 10:40, Δευτέρα του Πάσχα
πλατεία Υψηλών Αλωνίων, ώρα 10:40, Δευτέρα του Πάσχα

Οι καταστηματάρχες της Εστίασης επικαλούνται αυτό που συμβαίνει ζητώντας επανεξέταση των δύο μέτρων – βαριδιών:

Πρώτον, της απαγόρευσης να παίζεται μουσική στα μαγαζιά. Αφού άλλωστε οι νέοι ειδικά πηγαίνουν σε μαγαζιά όχι για να πιούν αλλά για να ακούσουν μουσική κατά βάση.

Δεύτερον, να παραταθεί το ωράριο επιτρεπόμενης κυκλοφορίας των πολιτών.

Είναι τα δύο αιτήματα, μάλιστα, με τα οποία συμφωνούν κι επαυξάνουν και οι “7” βουλευτές της ΝΔ που έστειλαν ήδη σχετική επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Ανάμεσά τους, και ο Αχαιός βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο Βουλευτές της ΝΔ είναι οι Χριστόφορος Μπουτσικάκης (Α’ Πειραιά), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας), Κωνσταντίνος Κυρανάκης (Νότιος Τομέας Αθηνών), Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας), Ιωάννης Μελάς (Α’ Πειραιά), Χρήστος Δερμετζόπουλος (Έβρου) και Θεμιστοκλής Χειμάρα (Φθιώτιδας) και η επιστολή τους είχε ως παραλήπτη τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά τον οποίο κάλεσαν να επανεξετάσει το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση, καθώς και αυτό της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τονίζοντας ότι οι παραπάνω περιορισμοί δημιουργούν σημαντικά εμπόδια στην ομαλή επαναλειτουργία της εστίασης.

Στην επιστολή τους, οι 7 βουλευτές της ΝΔ τονίζουν την ανάγκη να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα προληπτικά μέτρα, όπως οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών, η αποκλειστική χρήση της εστίασης σε υπαίθριους χώρους από καθήμενους επισκέπτες, η χρήση των αυτοδιαγνωστικών τεστ και η ορθή και συνεχής χρήση μάσκας από τους εργαζομένους, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού και υπερμετάδοσης του ιού.

Επισημαίνουν, ωστόσο, την απογοήτευση των επαγγελματιών του χώρου της εστίασης για τους περιορισμούς σχετικά με τη μουσική καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας, που θα υποχρεώσει τα καταστήματα να κλείνουν το αργότερο στις 22.45.

Εκτιμώντας ότι οι περιορισμοί αυτοί θα δημιουργήσουν σημαντικά εμπόδια στην ομαλή επαναλειτουργία της εστίασης, ενώ το ωράριο θα προκαλεί σε καθημερινή βάση συνωστισμό κατά την έξοδο των πελατών, οι βουλευτές προτείνουν την άρση της απαγόρευσης μουσικής στην εστίαση καθώς και την παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι φήμες πάντως “θέλουν” ότι η κυβέρνηση έχει ήδη αντιληφθεί το λάθος του πράγματος και οι δύο αυτές απαγορεύσεις πολύ σύντομα θα βρεθούν στο μικροσκόπιο προς επανεξέταση και ίσως τα επόμενα 24ωρα να έχουμε αλλαγή στις αποφάσεις.