Σημερινή εικόνα στην Πάτρα | Μετά την ματαίωση των καρναβαλικών παρελάσεων | Πόσες οι ακυρώσεις…

0
1121

Του ΑΧΙΛΛΕΑ ΡΟΔΙΤΗ

Παγωμάρα. Αυτή η λέξη ερχόταν στο μυαλό σου περπατώντας νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο της Πάτρας. Έβλεπες τα συνεργεία του δήμου να ξεστήνουν και να μαζεύουν τις κατασκευές στην πλ. Γεωργίου. Παρατηρούσες, επίσης, ένα βλέμμα αβεβαιότητας στα πρόσωπα επαγγελματιών που στα πηγαδάκια μιλούσαν για την οικονομική ζημιά από τη ματαίωση των καρναβαλικών παρελάσεων.

Τα συνεργεία του δήμου έπιασαν δουλειά από νωρίς σήμερα το πρωί. Ξέστησαν τις κατασκευές και τις εξέδρες από την πλ. Γεωργίου

Οι ακυρώσεις δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ, είναι γεγονός. Το επιβεβαίωσε στο patrasmagazine.gr ο σταθμάρχης πρωινής βάρδιας. “Μετά βίας υπολογίζουμε να φθάσουμε τα 100 δρομολόγια από την Αθήνα. Πού τα 200 και 250 που προγραμματίζαμε όπως σε άλλα καρναβάλια;” είπε. Προσθέτοντας ότι η κίνηση θυμίζει ένα απλό τριήμερο.

Οι μόνες αφίξεις από χθες το απόγευμα αφορούσαν είτε σε πατρινούς φοιτητές άλλων πόλεων, είτε σε νέους οι οποίοι έχοντας κανονίσει να φιλοξενηθούν από φίλους τους στην Πάτρα, αποφάσισαν να έρθουν …κι ό,τι γίνει.

Ώρα 9 σήμερα το πρωί, στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας. Η εικόνα δεν θύμιζε σε τίποτα …πρώτη ημέρα καρναβαλικού τριημέρου

20% ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Οι ακυρώσεις σε ξενοδοχεία έχουν ήδη αρχίσει. Ελπιδοφόρο, πάντως, είναι ότι μέχρι και πριν λίγη ώρα οι ακυρώσεις αυτές δεν ξεπερνούσαν το 20%, όπως το προσδιόρισε μιλώντας στο patrasmagazine.gr διευθυντής ξενοδοχείου της Αγ. Ανδρέου. Βέβαια η μέρα είναι ακόμα μπροστά μας, όμως οι υπεύθυνοι ξενοδοχείων αναφέρουν από την εμπειρία τους, ότι όποιος δεν ακυρώσει ως το απόγευμα σημαίνει ότι θα ταξιδέψει κανονικά.

ΤΑ ΠΑΡΤΙ ΣΩΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;

Προφανώς η εναλλακτική των καρναβαλικών πάρτι, που στην πλειοψηφία τους φαίνεται ότι θα γίνουν κανονικά, είναι, ίσως, το στοιχείο που περισώζει, έστω και λίγο, την κατάσταση. Διότι λειτουργούν ως η εναλλακτική πρόταση μετά την ακύρωση των παρελάσεων.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Πάντως όσο κι αν διασωθεί το πράγμα, σίγουρα δεν θα μειώσει το πρόβλημα που προκλήθηκε στους επαγγελματίες. Που επενδύοντας στην επισκεψιμότητα, ψώνισαν, χρεώθηκαν και τώρα έμειναν με σταυρωμένα χέρια, μη ξέροντας πως θα ξεπληρώσουν. Ήδη πάντως γίνονται ενέργειες έτσι ώστε να ασκηθούν πιέσεις από την πλευρά της πόλης προς την κυβέρνηση για λήψη μέτρων, ακόμα και σε επίπεδο διευκολύνσεων καταβολής ΦΠΑ.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ;

Επικρατεί σύγχυση στους καρναβαλιστές. Το φέισμπουκ έχει κατακλυστεί από αναρτήσεις που δείχνουν φανερά την επικρατούσα διάθεση να γίνουν αυθόρμητες παρελάσεις πληρωμάτων, ακόμα και με δική τους μουσική υποδομή. Όμως ήδη έχει ξεκινήσει η ενημέρωση αρχηγών πληρωμάτων από τις αστυνομικές αρχές ή μέσω δημάρχου, ότι περίπτωση πραγματοποίησης παρέλασης συνεπάγεται ποινικές ευθύνες (προβλέπεται έως και δύο έτη φυλάκισης).