Μητσοτάκης στον Alpha: Ξεπέρασε τα όρια ο Αντώνης Σαμαράς – Διαφωνώ με την κριτική Καραμανλή

Απαντήσεις στην κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση από τους δύο πρώην Πρωθυπουργούς έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά από τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha, αποσπάσματα της οποίας προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά ότι «ξεπέρασε τα όρια».

«Αυτά που ειπώθηκαν σε αυτή τη συνέντευξη (εφημ. Το Βήμα) ξεπέρασαν κατά πολύ αυτά που είχαν ειπωθεί στο παρελθόν. Κατά συνέπεια έκρινα ότι δεν είχα καμία άλλη επιλογή.

Δεν μπορώ να επιτρέπω να διακινούνται τέτοιες θεωρίες, ό,τι εγώ και ο υπουργός Εξωτερικών είμαστε ενδοτικοί, ό,τι κινούμε μυστική διπλωματία» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης. «Δεν μπορεί ένας πρώην Πρωθυπουργός να υποδεικνύει στον Πρωθυπουργό να απολύσει τον υπουργό Εξωτερικών» τόνισε.

Τι τον ενόχλησε περισσότερο από τους «κεραυνούς» Σαμαρά

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εκμυστηρεύτηκε ότι αυτό που τον ενόχλησε περισσότερο από όσα είπε Α. Σαμαράς ήταν τα περί χαριεντισμών του στην Βουδαπέστη, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν.

«Ήταν η φράση για τα χαριεντίσματα κατά τη συνάντηση στη Βουδαπέστη… Αυτή η αναφορά από μόνη της ήταν τόσο απαράδεκτη που δεν μου άφησε κανένα περιθώριο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Πυρά» για την πρόταση Σαμαρά για τον Κ. Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης δεν άφησε ασχολίαστη και την πρόταση Σαμαρά να είναι ο Κώστας Καραμανλής το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι το να ανοίγει αυτή η συζήτηση πριν από την ώρα της είναι προβολή για τον θεσμό και για την ίδια την κ. Σακελλαροπούλου.

«Διαφωνώ με την κριτική Καραμανλή»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη του στον Alpha, σχολίασε και τις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την διαγραφή του Α. Σαμαρά, με τις οποίες εξέφραζε την αντίθεση του… «Διαφωνώ! Με αυτόν τον τρόπο προστάτευα και το κύρος της κυβέρνησης και της παράταξης» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι από την Πάτρα ο κ. Καραμανλής είχε δηλώσει ότι «η άλλη γνώμη, η διαφορετική ανάγνωση ακόμα και η έντονη κριτική δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται» και ότι «δεν αντιμετωπίζονται με πειθαρχικά μέτρα, καθιστώντας μάλιστα δυσχερέστερη την απαραίτητη εθνική ομοψυχία για τη στήριξη της εθνικής γραμμής».