ΣΥΝΤΑΓΉ:
Υλικά καρυδόπιτας:
6 αυγά, 100 γρ ζάχαρη,
155 γρ αλεύρι, 1 φάκελ. μπέικιν.
2 κ γ κανέλα, μισο κ γ γαρύφαλλο,
125 γρ καρύδια ψιλοκομμένα.
ΣΙΡΌΠΙ:
3 ποτήρια νερό, 3 ποτήρια ζάχαρη,
1 κ σ μέλι μισό λεμόνι
βράσιμο 5 λεπτά!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ Καρυδόπιτας:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη! Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά -σιγα!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαριζ!
Λαβώνουμε το ταψί (28ν) ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 β.προθ.αντιστασεις για 35 λεπτά! Σιροπιαζουμε κρύο γλυκο-ζεστο σιρόπι!
ΚΡΕΜΑ Υλικά:
1 λίτρο γάλα, 5 κ σ ζαχαρη,
4 κ.σ γεμάτες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεματες αλεύρι, 1 βανίλια,
50 γρ βούτυρο, 200,ml κρέμα γάλακτος πλήρες χτυπημένη σε σαντιγί.
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολακι λίγο γάλα από το κρύο και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το κορν!
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί! Ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει! Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και την βανίλια! Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη! Όταν κρυώσει τελείως την αφρατευουμε με το μίξερ! Και τέλος ρίχνουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μαριζ! Την βάζουμε πάνω στο κρύο γλυκό! Ρίχνουμε και πάνω της κανελα-καρυδια και το βάζουμε στο ψυγείο!