Tαινίες της εβδομάδας: Δυο μυστικά, ο κήπος κι ένα δικό μας…

0
861

Ο Μυστικός Κήπος – Το Μυστικό Μας – Η Φωλιά – Θα Έρθει η Φωτιά – Μεταφορά

Ο Μυστικός Κήπος / The Secret Garden

του Μαρκ Μάντεν. Με τους Ντίξι Εγκεριξ, Κόλιν Φερθ, Τζούλι Γουόλτερς, Ινταν Χέιχερστ.

Φαντασίας 2020, Ην. Βασίλειο – Γαλλία 99’

Η Μαίρη είναι ένα δεκάχρονο ζωηρό κορίτσι που ζει στην Ινδία με τους ευκατάστατους γονείς της. Όταν αυτοί πεθαίνουν αιφνιδίως αναγκάζεται να πάει στην Αγγλία και να ζήσει με τον θείο της και την αυστηρή οικονόμο του. Εκεί μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει εξερευνά την έπαυλη και ανακαλύπτει καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά. Επιπλέον θα βρει το κλειδί για έναν μυστικό κήπο στο οποίο μαζί με μία απρόσμενη συντροφιά θα ζήσει περιπέτειες που θα αλλάξουν την ζωή της για πάντα.

Το Μυστικό Μας / The Secrets We Keep

του Γιούβαλ Αντλερ. Με τους Τζόελ Κίναμαν, Νούμι Ραπάς, Κρις Μέσινα.

Δραματική 2020, ΗΠΑ 97’

Στην Αμερική, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μία γυναίκα (Νούμι Ραπάς) έχοντας αποφασίσει να ξαναφτιάξει τη ζωή της στα προάστια μαζί με τον σύζυγό της (Κρις Μέσινα), θα βρεθεί ξανά μπροστά στον εφιάλτη που έζησε τότε εξαιτίας της οικογένειας που μετακομίζει στο γειτονικό τους σπίτι.

Η Φωλιά / The Nest

του Σον Ντάρκιν. Με τους Τζουντ Λο, Κάρι Κουν.

Δραματική 2020, Ην. Βασίλειο – Καναδάς 107’

Ο Rory είναι ένας χαρισματικός επιχειρηματίας που μετακομίζει οικογενειακώς στην Αγγλία με την ελπίδα να επωφεληθεί από την γενικότερη άνθηση στο Λονδίνο της δεκαετίας του ΄80. Καθώς η σύζυγός του Alison δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και η υπόσχεση για μια νέα αρχή σιγά σιγά ναυαγεί , το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με καλά κρυμμένες δύσκολες αλήθειες.

Θα Έρθει η Φωτιά / Fire Will Come

του Ολιβερ Λάσε. Με τους Aμαδόρ Αρίας, Μπενεντίκτα Σάντσεζ, Iνάτσιο Αμπράο.

Δραματική 2019, Ισπανία – Γαλλία – Λουξεμβούργο 86’

Σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Γαλικίας, ένας άντρας ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα αφού εξέτισε ποινή για εμπρησμό, επιστρέφει για να μείνει με την ηλικιωμένη μητέρα του. Εκεί προσπαθεί να βάλει ξανά τη ζωή του σε μια σειρά, όταν όμως το ξέσπασμα μιας νέας μεγάλης φωτιάς κάνει τα βλέμματα των ντόπιων να στραφούν οργισμένα προς το μέρος του.

Μεταφορά

του Ηλία Γιαννακάκη.

Ντοκιμαντέρ 2020, Ελλάδα 115’

Ένα ντοκιμαντέρ που επιχειρεί να συνθέσει ένα μεγάλο ψηφιδωτό ιστοριών και συναισθημάτων, μέσα από σύντομες μικρές αφηγήσεις και δράσεις, ενοποιώντας το χρόνο και το χώρο, με στόχο τη δημιουργία ενός συλλογικού υπαρξιακού ψυχογραφήματος μιας χώρας, μέσα από την Εθνική της Βιβλιοθήκη. Για μία μεταφορά που στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας ελάχιστοι πιστεύουν ότι τελικά θα πραγματοποιηθεί και όταν αυτό συμβαίνει, φαίνεται να γίνεται χωρίς να αφορά, φαινομενικά, κανέναν, και κόντρα σε μία πόλη διχασμένη, παραδομένη στη φτώχεια και την ακρότητα. Μία μεταφορά, όμως, που ίσως τελικά να σηματοδοτεί πολλά περισσότερα από μία απλή τεχνική διαδικασία μετεγκατάστασης των βιβλίων.Wedding planning service