Τουρισμός: Έτοιμος ο Άραξος με συνδρομή και Χρ. Αλεξοπούλου! Περιμένουμε χιλιάδες επισκέπτες και “ποδαρικό” μας κάνει η ΔΟΕ..

Το αεροδρόμιο του Αράξου, παρά τις ελλείψεις και τα πολλαπλά προβλήματά του, εντός αλλά και εκτός και πέριξ αυτού, αφήνει θετικές εντυπώσεις στους ξένους ταξιδιώτες, κυρίως λόγω της καλής «αύρας» που αφήνουν οι άνθρωποί του οι οποίοι μ’ ένα χαμόγελο εξυπηρετούν αφιχθέντες και αναχωρούντες.

Κι αυτό, παίζει έναν μικρό αλλά αξιοσημείωτο λόγο στην κάθε χρόνο αυξανόμενη τουριστική ροή και την επίτευξη ολοένα και μεγαλύτερων ρεκόρ σε αριθμό πτήσεων και διακινούμενων επιβατών. Ο Αερολιμενάρχης του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου κ. Γιώργος Γκουβίτσας και οι συνεργάτες του, λοιπόν, διαδραματίζουν ρόλο «πρωταγωνιστή» σε όλο αυτό, κι είναι κάτι που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε διατυπώνοντάς το.

ΥΨΗΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ… ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Παρέμβαση Χριστίνας Αλεξοπούλου για τον φωτισμό στον αεροδιάδρομο

1 αλεξοπουλου 1 e1712655604787

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αρκετά προβλήματα και ελλείψεις σε υποδομές κι έχουν σταλεί αλλεπάλληλα έγγραφα με ανάλογα αιτήματα», σημειώνει ο κ. Γκουβίτσας, αναφέροντας ως παράδειγμα το πρόβλημα φωτισμού στον αεροδιάδρομο, πρόβλημα που έπρεπε να επιλυθεί άμεσα. Και ενημερώνει ότι: «με παρέμβαση της Υφυπουργού Χριστίνας Αλεξοπούλου, την οποία ευχαριστώ δημόσια, είχαμε την εξέλιξη της υπογραφής σύμβασης, μες την εβδομάδα, με πάροχο που θα αντικαταστήσει τους πυλώνες σήμανσης». Όσο για τον φετινό πήχη, ο κ. Γκουβίτσας είπε: «πέρυσι είχαμε 142.000 επισκέπτες, φέτος πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τους 160.000 επιβάτες».

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ο.Ε.

Στιγμιότυπο_9-4-2024_124413_sportsfeed.gr

Μάλιστα, φέτος το «ποδαρικό» για την νέα τουριστική σεζόν θα γίνει  σε λίγες μέρες. Επ’ ακριβώς σε μία εβδομάδα από τώρα, δηλαδή, την επόμενη Δευτέρα, 15 του μηνός, με την άφιξη των «Αθανάτων», της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Συγκεκριμένα, θα αφιχθεί ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. Τόμας Μακ μαζί με ακόμα 16 άτομα, τους οποίους θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Ε.. Μάλιστα οι «Αθάνατοι» θα παραμείνουν για μία ημέρα στην περιοχή και θα αναχωρήσουν στις 16 του μηνός, το απόγευμα, από το αεροδρόμιο του Αράξου για το Βέλγιο.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

1) αεροδρομιο (2) (1)

Η επίσημη «πρώτη» των τουριστών έχει ήδη προγραμματιστεί για την Πρωτομαγιά. «Όντως οι πτήσεις τσάρτερ ξεκινούν από 1η Μαΐου, με δύο πτήσεις από Ρουμανία», δήλωσε ο Γιώργος Γκουβίτσας. Και πρόσθεσε όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα αφίξεων: «Μετά έχουμε την Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου, πτήσεις από Γερμανία και συγκεκριμένα, από Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη και Μόναχο, ενώ όλο τον μήνα Μάιο θα έχουμε πτήσεις από Βέλγιο, Κροατία, Πολωνία, από Τσεχία, από Ρουμανία κ.α.».

Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

  • «Φέτος έχει γίνει προσπάθεια να προστεθούν και άλλοι τόποι στην αεροπορική σύνδεση του Αράξου;», ήταν το ερώτημά μας προς τον Αερολιμενάρχη του Αράξου.
1 Γκουβίτσας 1 e1712655659528
  • Έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες, σίγουρα θα έχουμε πολλές αφίξεις από την Ιταλία η οποία ξαναμπήκε πέρυσι στη λίστα, άρα θα υπάρξει κίνηση. Δυστυχώς, πέρυσι είχε ενταχτεί στο πρόγραμμα των δρομολογίων και το Ισραήλ αλλά μας τα χάλασε ο πόλεμος, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Λευκορωσία.

ΤΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» ΕΡΓΟ

Το αεροδρόμιο Αράξου έχει και κοινωνική προσφορά. «Είχαμε 5 πτήσεις αεροδιακομιδών την περασμένη εβδομάδα, για λόγους υγείας. Ήμασταν σχεδόν κάθε βράδυ ανοιχτά, είχαμε δύο παιδάκια με σοβαρά προβλήματα, μία έγκυο με επιπλοκές από Κεφαλονιά, δύο περιστατικά εμφράγματος από Κεφαλονιά, προσφέρουμε ό,τι μπορούμε κι είμαστε πάντα σε ετοιμότητα. Ως εκ τούτου του αεροδρόμιο του Αράξου έχει μεγάλη κοινωνική προσφορά».

ΗΛΕΙΑ Vc ΑΧΑΪΑ

Ο Άραξος τροφοδοτεί με τουρίστες και την Αιτωλοακαρνανία

2) ξενοδοχεια τουριστες (1)

Το γνωστό πάντα πρόβλημα είναι ότι ναι μεν οι τουρίστες προσγειώνονται σε Αχαϊκό έδαφος, στην πλειονότητά τους, όμως, μεταβαίνουν στην Ηλεία για διακοπές. Έτσι, αν επιχειρήσουμε να συγκρίνουμε τα τουριστικά δεδομένα της Αχαΐας με την Ηλεία, η «ζυγαριά» γέρνει ασύμφορα για τον πρώτο νομό. «Στον νομό Ηλείας υπάρχουν τα μεγάλα πεντάστερα ξενοδοχεία και συγκροτήματα», υπενθυμίζει ο κ. Γκουβίτσας, «που λογικό είναι οι τουρίστες να τα προτιμούν περισσότερο».

Υπό την διευκρίνιση, πάντως, ότι κατά κύριο λόγο εκεί λειτουργεί η τακτική all inclusive με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω τουριστική κίνηση στην υπόλοιπη αγορά, (εστίαση και εμπόριο), της περιοχής. Έτσι, η Αχαΐα, που τα ξενοδοχεία της διατηρούν πληρότητες άνω του 90% διαθέτει δυναμικό τουριστών που καταναλώνουν και ξοδεύουν περισσότερα στην τοπική αγορά. Αναγκαία επίσης η επισήμανση ότι ένα τεράστιο κενό δημιουργήθηκε από την έλλειψη των Ρώσων τουριστών, μετά το ξέσπασμα του πολέμου, αν και το κενό αυτό επιχειρείται να καλυφθεί μέσω του εμπλουτισμού του πλάνου διασυνδέσεων και με άλλους τόπους αναχώρησης.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, τα ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας είναι καθ’ όλα έτοιμα να αρχίσουν να υποδέχονται κόσμο, ενώ αξιοσημείωτη παράμετρος είναι και η περυσινή καταγεγραμμένη διαπίστωση, (κάτι που θα ισχύει και φέτος), ότι από το αεροδρόμιο Αράξου τροφοδοτούνται με τουρίστες ακόμα και τα ξενοδοχειακά καταλύματα και της Αιτωλοακαρνανίας!