Ενήμερη για τα θέματα του λιμανιού η Μαστοράκου | Πριν την “αλλαγή” στον ΟΛΠΑ φρόντισε να έχει την κρίσιμη συνάντηση…

Όπως λέει ο λαός των… φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν” και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη για την περίπτωση της Άννας Μαστοράκου. Διότι η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας στο ξεκίνημα της προσπάθειας που κάνει πια και ως Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη είχε φροντίζει εξ αρχής να συναντηθεί με τον Δ.Σ. του ΟΛΠΑ στο λιμάνι Τάκη Τσώνη προτού εκείνος παραιτηθεί και αναλάβει στον ΟΛ Πειραιώς.

Έτσι, η Άννα Μαστοράκου πρόλαβε να έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για όλα τα θέματα, τις ανάγκες και όσα απαιτούνται για την πρόοδο του λιμανιού της Πάτρας. Και ιδού η σχετική ανακοίνωση της:

Επίσκεψη-ενημέρωση στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών από τον, πρώην πλέον, διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠΑ Παναγιώτη Τσώνη είχε στις 19 Ιουνίου η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και υποψήφια με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, Αννα Μαστοράκου.

Ο Π. Τσώνης, λίγο πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, ενημέρωσε την Αννα Μαστοράκου για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Λιμάνι τη Πάτρας και τον σχεδιασμό που υπάρχει. Συγκεκριμένα, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες-γνωμοδοτήσεις για το εμπορικό τμήμα του Λιμανιού, τις εγκαταστάσεις για το LNG και τη Μαρίνα τουριστικών σκαφών στο τμήμα από Αγίου Νικολάου έως Αστιγγος, ενώ οριοθετήθηκε ο χώρος για τα υδροπλάνα και το ποιες εγκαταστάσεις του επιβατικού σταθμού «Π. Κανελλόπουλος» θα χρησιμοποιούνται για τα πληρώματα και τους επιβάτες.

Η μεγάλη βαρύτητα πρέπει να πέσει τώρα στο θέμα της κρουαζιέρας, το οποίο χρειάζεται μια διετία για να αποδώσει, πλην όμως τα οφέλη για την πόλη και την περιοχή θα είναι πολλαπλά. Απαιτείται, όμως, να υπάρχει ένας συντονιστής που θα έχει το γενικό πρόσταγμα γιατί θα απαιτηθεί να συνδράμουν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Δήμος Πατρέων-τουριστικοί πράκτορες-ιδιοκτήτες λεωφορείων-ΚΤΕΛ-Επιμελητήρια-Εμπορικός Σύλλογος Πατρών, καθώς και άλλοι, γιατί το διακύβευμα είναι αρκετά μεγάλο.

Η Αννα Μαστοράκου θα είναι φυσικά σε συνεχή συνεργασία και με τη νέα διοίκηση του ΟΛΠΑ.