Προσοχή στις ομπρέλες… θαλάσσης-αέρος! Πετούν και χτυπούν κόσμο! Δείτε τι έγινε στη Λακκόπετρα…

του Αχιλλέα Ροδίτη _

Οι παραλίες δεν είναι επικίνδυνες μόνο από την άποψη του ενδεχόμενου απώλειας ζωής εν ώρα κολύμβησης. Ενίοτε ακόμα και αντικείμενα που υπάρχουν επί της παραλίας μπορεί ν’ αποδειχθούν το ίδιο επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα λουομένων.


Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αναδείχθηκε την προηγούμενη Κυριακή το πρωί, στην περιοχή των Νιφορεΐκων, όταν συντονίστηκαν με τον χειρότερο τρόπο ο δυνατός αέρας με τις ομπρέλες θαλάσσης που ήταν τοποθετημένες κατά μήκος της ακτής.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις εννέα το πρωί και ενώ στην οργανωμένη παραλία… ήταν δεν ήταν γύρω στα είκοσι με τριάντα άτομα, συμπολίτες μεγάλης ηλικίας κυρίως.

Από νωρίτερα είχαν επιβεβαιωθεί οι προβλέψεις των Μετεωρολόγων, καθώς, εκτός της αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας, αφού ο υδράργυρος «φλέρταρε» με τους 40ο Κελσίου, είχε «γυρίσει» και ο αέρας.

Ήδη έπνεαν δυνατοί βόρειοι άνεμοι, με την φορά τους να καταλήγει «καρφί» στην ακτή και κυριολεκτικά να μην μένει τίποτα «όρθιο». Και τότε συνέβη και το πιο αιφνιδιαστικό: Στη δύναμη του αέρα δεν μπορούσαν να αντισταθούν κάποιες ομπρέλες θαλάσσης, παρά την άμεση κινητοποίηση εργαζομένων οι οποίοι φρόντισαν να τις κλείσουν εγκαίρως ώστε να μειώσουν την αντίσταση τους στον άνεμο.

Παρότι λοιπόν ήταν κλειστές, δύο ομπρέλες «ξεκόλλησαν» κυριολεκτικά από την θέση τους, «σηκώθηκαν» στον αέρα, σε αρκετό ύψος κι άρχισαν να… «πετούν» πάνω από την παραλία και κατά μήκος της!

ΣΚΗΝΙΚΟ «ΤΑΙΝΙΑΣ»

Η εικόνα θύμιζε σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας, με τις ομπρέλες να υπερίπτανται και λουόμενους να σηκώνονται και να κινούνται βιαστικά προς πιο ασφαλή σημεία. Δύο από αυτούς όμως δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί, αφού ομπρέλες έπεσαν πάνω τους, στο κεφάλι του ενός η μία, και στην πλάτη του άλλου η δεύτερη.

Ο πρώτος λουόμενος ήταν πιο τυχερός και δεν χρειάστηκε περαιτέρω «βοήθεια». Ο άλλος ωστόσο απαιτήθηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας της Κ. Αχαΐας με ΙΧ όχημα εργαζόμενου, καθώς είχε υποστεί τραύμα στο κεφάλι. Εκεί του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι δεν διέτρεχε κίνδυνο, αφού άλλωστε η ομπρέλα τον χτύπησε «ξυστά». Θα μπορούσε όμως τα πράγματα να είχαν άλλη τροπή…