ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Τι χρειαζόμαστε :
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κύβο νωπή μαγιά 25 γρ.
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
1 κ.γλ. (κοφτό) αλάτι
Περίπου 2 φλ. χλιαρό νερό
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα
Καρύδια ψιλοκομμένα
Θυμαρίσιο μέλι
Κανέλα τριμμένη

Πως το κάνουμε
1. Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

2.Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει ο παχύς χυλός για τους λουκουμάδες. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι.

3. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο δίπλα στην κουζίνα για 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ.

4. Σε μια κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.

5. Μην ξεχνάτε, κάθε φορά που κόβουμε τους λουκουμάδες, βουτάμε το κουτάλι σε νερό για να ξεκολλάν εύκολα και να πέφτουν στο ελαιόλαδο. Κόβουμε τους λουκουμάδες με το χέρι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω. Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή πιο απλά ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι, κανέλα και Καρύδια χοντροκομμένα.

Tips
Αν το μέλι είναι πολύ πυκνό, αραιώστε το με λίγο νερό και βράστε το.
Αφαιρέστε τον αφρό και χρησιμοποιήστε το.

Σερβίρετε τους λουκουμάδες ζεστούς.