Οι Πατρινοί στα κάλαντα της Ρωμιοσύνης στην Πόλη

0
784

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Με ηγέτη τον ακάματο Διευθυντή του Ζωγραφείου, Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μ.τ.Χ.Ε., Γιάννη Δεμιρτζόγλου, τα κάλαντα της Ρωμιοσύνης ακούστηκαν και φέτος στην Κωνσταντινούπολη, την παραμονή των Χριστουγέννων. 

Ο όμιλος των Καλαντιστών ξεκίνησε από το ιστορικό Ζωγράφειο, μετά μπροστά στο Κεντρικό Παρθεναγωγείο στο Ζάππειο και στη συνέχεια στην αυλή της Αγίας Τριάδος στο Ταξείμ.

Ακολούθως οι Καλαντιστές μετέφεραν το μήνυμα της ειρήνης και της ελπίδας στο Νοσοκομείο και Γηροκομείο Βαλουκλή και κατέληξαν στο Φανάρι, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τους ρωμιούς της Πόλης πλαισίωσαν και φίλοι του Ζωγραφείου από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, οι οποίοι μετέβησαν στην Πόλη γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό, γεγονός που δείχνει την απήχηση αυτής της πρωτοβουλίας.

Ανάμεσά τους και οι γνωστοί Πατρινοί: ο Νίκος Γαλάτης, η Αμαλία Δημητροπούλου, ο Τάκης Σοϊλεμεζίδης και η Ντία Καραλή από την Αμαλιάδα. 

Ο Διευθυντής του Ζωγραφείου Γιάννης Δεμιρτζόγλου σε ανάρτησή του στο facebook έγραψε:

«Επίσκεψη εκλεκτών φίλων από την Πάτρα και την Αμαλιάδα οι οποίοι ήρθαν μόνο για ένα τριαντάωρο στην Πόλη για να πάρουν μέρος στην εκδήλωση «Κάλαντα στο Πέρα». 

Aγαπητοί ΦΙΛΟΙ (Αμαλία, Τάκη, Ντία, Nίκο) σας ευχαριστούμε θερμά για τη συγκινητική αγάπη και το αδελφικό ενδιαφέρον σας!

Αν αυτό που κάνατε δεν θεωρείται θυσία τι μπορεί νάναι;»

Και του χρόνου με υγεία και δύναμη από το Πέρα!Wedding planning service