Άννα Μαστοράκου | Γιατί η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου βάζει “πλώρη” για την Περιφέρεια…;

Σε μια συνέντευξη της στον δημοσιογράφο Αχιλλέα Ροδίτη και την εφημερίδα “Αχαϊκή Πολιτεία”, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου εξομολογείται… τί την ώθησε στην υποψηφιότητα της στην Π.Δ.Ε. με τον Νεκτάριο Φαρμάκη. Απαντά ακόμα και σ’ όσους “έσπευσαν” να επικρίνουν τις επισκέψεις που πραγματοποιεί…

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της στο πλάι του Νεκτάριου Φαρμάκη στις Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, συνοδεύτηκε μ’ ένα μπαράζ περιοδειών και επαφών με τους θεσμικούς φορείς, κι όχι μόνο, απ’ άκρη σ’ άκρη της Αχαΐας.

Ο λόγος για την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, την Άννα Μαστοράκου, η οποία μιλά σήμερα στην «Πολιτεία» απατώντας σ’ όλα τα αυτονόητα πρώτα ερωτήματα. «Γιατί» υποψήφια, αλλά και για «γιατί» στην ΠΔΕ και όχι στις εθνικές εκλογές, αφού το όνομα της «έπαιξε» δυνατά για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ..

Απαντά όμως και σε αιχμές που αφέθηκαν από συνδυασμό του Ι.Σ.Π. σε σχέση με το… υπό ποια ιδιότητα πραγματοποιεί ορισμένες επισκέψεις, αυτή της Προέδρου του Ι.Σ.Π. ή της υποψηφίας… Κυρίως, όμως, ξεδιπλώνει το δικό της όραμα για τη Δυτική Ελλάδα και ειδικά την Αχαϊα, δείχνοντας έναν νομό με πληθώρα πλεονεκτημάτων που μπορεί να κάνει… άλματα.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στον Αχιλλέα Ροδίτη:

  • Διαπιστώνουμε ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας σας για την Π.Δ.Ε. συνοδεύεται από ένα μπαράζ επισκέψεων και σημαντικών συναντήσεων σας. Ποιος είναι ο στόχος και πού μπαίνει ο πήχης που έχετε θέσει;

Σκοπός των συναντήσεων δεν είναι άλλος από την επισκόπηση των προβλημάτων και τη γνωριμία με τους θεσμικούς φορείς της περιοχής μας. Με την Εκκλησία, το Πανεπιστήμιο και τον επιστημονικό κόσμο, τα Σώματα Ασφαλείας, τους παραγωγικούς φορείς, κ.ά.. Σε ό,τι αφορά τον πήχη, αυτός είναι μία αξιοπρεπής παρουσία δεδομένης της μακρόχρονης διαδρομής μου στον ιατρικό χώρο και στην κοινωνία γενικότερα.

  • Βέβαια, δεν γλιτώσατε την «αιχμή» από παράταξη του Ιατρικού Συλλόγου για το εάν οι επισκέψεις σας γίνονται ως υποψήφια ή ως πρόεδρος του ΙΣΠ. Τι απαντάτε; Και εν πάση περιπτώσει, τίθεται κάποιο ασυμβίβαστο μεταξύ Ιατρικού Συλλόγου και Περιφερειακού Συμβουλίου;

Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται υπό την ιδιότητα της υποψήφιας Περιφερειακής συμβούλου με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, χωρίς να απεμπολείται η νόμιμη ιδιότητα της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών. Φυσικά και δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Τρανό παράδειγμα η περίπτωση του Γιώργου Πατούλη, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής. Πρόκειται για μία παρέμβαση που στερείται ουσίας και είναι άστοχη.

  • Πάμε τώρα στα βασικά που όμως «κρύβουν» την ουσία της απόφασης σας. Γιατί… υποψήφια;

Μετά από μια πολυετή διαδρομή σε διοικητικά καθήκοντα από τις διάφορες θέσεις ευθύνης τις οποίες έχω αναλάβει, κύριε Ροδίτη, θεωρώ ότι έχω αποκτήσει μια σημαντική εμπειρία η οποία μπορεί να χρησιμεύσει και σε άλλα μετερίζια. Επειδή η χώρα μας, έχει βιώσει απανωτές κρίσεις, με αρκετές παράλληλα δύσκολες προκλήσεις τα επόμενα χρόνια, θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω μέσα από τον Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως άνθρωπος που έχει την ικανότητα να αντιληφθεί την πολυπλοκότητα της εποχής και να προσαρμοστεί με ευελιξία και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον.

  • Το όνομα σας ωστόσο «έπαιξε» και για τις βουλευτικές εκλογές. Αλλά δεν το είδαμε εκεί, αντίθετα σας είδαμε να μπαίνετε με δυναμική στον στίβο των Περιφερειακών εκλογών. Πώς να το ερμηνεύσουμε αυτό;

Πράγματι υπήρχε μία συζήτηση. Λόγω της ρευστότητας, όμως, του χρόνου των εκλογών, εκτίμησα ότι το χρονικό διάστημα που είχα στη διάθεσή μου δεν ήταν το ενδεδειγμένο για μία αξιοπρεπή παρουσία. Η ανησυχία μου για διαχρονικά προβλήματα που μένουν ανεπίλυτα, με ώθησαν στο να συνομιλήσω διεξοδικά με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, για ένα εύρος ζητημάτων που θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν μέσα από την αγαστή συνεργασία των φορέων που υπηρετούμε. Οπότε κάπως έτσι ήρθε η απόφαση να συμμετάσχω στον αγώνα για να συνεχιστεί η σταθερά ανοδική πορεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την επόμενη 4ετία.

  • Η Περιφερειακή Αρχή Νεκτάριου Φαρμάκη, σας έπεισε ότι «γίνεται… δουλειά» ή η σύμπλευση είναι κι αποτέλεσμα όμοιων ιδεολογικών καταβολών;
338237279 731248178648019 4959818096189727908 n 1024x612 1 1

Στα κοινά προβλήματα κατά την πολύχρονη συνεργασία μας, διαπιστώθηκε ρεαλιστική προσέγγιση, συναντίληψη στον τρόπο επίλυσης όλων των ζητημάτων και – κυρίως – κοινό όραμα για το μέλλον. Το έργο της ΠΔΕ και του Νεκτάριου Φαρμάκη είναι θετικό, αποτελεσματικό και ορατό, λειτουργεί υπέρ των πολλών, με ευρύτητα σκέψης και πέραν από περιοριστικές αγκυλώσεις. Είναι ένας σύγχρονος άνθρωπος, της πράξης και του αποτελέσματος και όχι της θεωρίας.

  • Τελικά, η Αννα Μαστοράκου τι θέλει να δώσει στη Δυτική Ελλάδα, πώς οραματίζεται την περιοχή;

Η 4ετία 2023 – 2027 είναι πολύ σημαντική για τη Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα για την Αχαΐα. Κι αυτό, γιατί η προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής θα ενταθεί με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα και οι υποδομές που θα φέρουν προστιθέμενη αξία και επισκεψιμότητα στον τόπο μας και που θα βελτιώσουν κατακόρυφα τη ζωή των πολιτών. Και μιλάμε για έργα που βάζουν τέλος στην εγκατάλειψη και εκσυγχρονίζουν τον τόπο μας. Έργα χωρίς εκπτώσεις και αβέβαια βήματα. Με αληθινά χρονοδιαγράμματα κι εφαρμόσιμα σχέδια.

  • Είπατε: «και ειδικότερα την Αχαΐα»…

Ναι. Γιατί η Αχαΐα έχει τεράστια δυναμική. Είναι η γη των Πελασγών και των Παλαιολόγων. Ο τόπος μαρτυρίου του Αγίου Ανδρέα. Η καρδιά της Επανάστασης του 1821 και η πύλη προς την Εσπερία. Ένας γεωγραφικός χώρος που συνδυάζει ιδανικά βουνό και θάλασσα, αγροτική παραγωγή, βιομηχανία και υπηρεσίες. Αντιλαμβάνεστε για τι ακριβώς μιλάμε; Τα πλεονεκτήματα, τα εφόδια που υπάρχουν;

  • Συνεπώς, ποιος είναι  πρακτικός στόχος σας για την περιοχή;

Από την πλευρά μου, τόσο από τη θεσμική μου ιδιότητα, της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, όσο και ως απλός πολίτης της Αχαΐας, δηλώνω παρούσα στη νέα μεγάλη μάχη που ήδη ξεκίνησε για να μετατρέψουμε τη γη μας σε ένα στρατηγικό σημείο για τη χώρα μας. Με υποδομές, με μεγάλα έργα, με ποιότητα ζωής για όλους τους Αχαιούς. Με συγκεκριμένες προτάσεις και με συστράτευση στο πλευρό του Περιφερειάρχη μας, Νεκτάριου Φαρμάκη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ: