Τρ. Ναυάρχων |Δεν αντέχουν άλλο οι επαγγελματίες – Δείτε γιατί κάλεσαν τον Πέτρο Ψωμά… [φωτό]

Ενημέρωση του σπιράλ για την πορεία, επαφές με διαμαρτυρόμενους κατοίκους και καταστηματάρχες

Τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς, ανταποκρινόμενος σε κάλεσμα διαμαρτυρόμενων δημοτών που επηρεάζεται η καθημερινότητά τους και ενοχλούνται από καθυστερήσεις και έλλειψη ενημέρωσης.
spiral triwn navarxwn 4

Τον επικεφαλής του σπιράλ συνόδευαν μέλη της δημοτικής παράταξης που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους της περιοχής και ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης καθώς και με εκπροσώπους της εταιρίας που έχει αναλάβει την συγκεκριμένη εργολαβία. Η αντιπροσωπεία του σπιράλ ξεκίνησε από το πάνω μέρος του δρόμου κάτω από τις σκάλες και περπάτησε κατά μήκος του πεζόδρομου μέχρι το σημείο όπου θα επεκταθεί και ολοκληρωθεί η πεζοδρόμηση.

spiral triwn navarxwn 2


Πρόκειται για ένα έργο που προβλέπεται να αναβαθμίσει την αισθητική της Τριών Ναυάρχων και να βελτιώσει την φυσιογνωμία της, μία ανάπλαση που σε συνδυασμό με άλλες αντίστοιχες πεζοδρομήσεις θα αλλάξει την εικόνα της πόλης, μεταμορφώνοντας το κέντρο της Πάτρας σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Γι’ αυτό άλλωστε το σπιράλ έχει δώσει απόλυτη συναίνεση στη δημοτική αρχή και υπερψήφισε κάθε σχετική εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο. Για τις πολλαπλές αναβολές μάλιστα -λόγω απόσυρσης εργολάβων, κακού προγραμματισμού ή οποιασδήποτε κωλυσιεργίας προέκυπτε- ουδέποτε διαμαρτυρηθήκαμε δημόσια, παρότι η χρονική επιμήκυνση των εργασιών πλήττει τη λειτουργία και την προοπτική της πόλης.

spiral triwn navarxwn 5

Αυτό, όμως, που διαπιστώνει κανείς εύκολα -παρακολουθώντας την εξέλιξη του έργου και ακούγοντας προσεκτικά τους ενιστάμενους συνδημότες- είναι πως από το όλο εγχείρημα απουσιάζουν η ουσιαστική φροντίδα, ηέγνοια από την πλευρά του δήμου, ο σωστός προγραμματισμός και, κυρίως, η ενημέρωση σε σχέση με το ακριβές χρονοδιάγραμμα και το πότε οι Πατρινοί θα απολαύσουν το τελικό αποτέλεσμα. Η έλλειψη επικοινωνίας με τον Δήμο Πατρέων, εξάλλου, οδηγεί τους άμεσα ενδιαφερόμενους σε εύλογο εκνευρισμό, ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής εκφράζουν μεγάλη ανησυχία για σοβαρή απώλεια εισοδήματος.

spiral triwn navarxwn 1


Τα μέλη του σπιράλ που συνόδευαν τον Πέτρο Ψωμά –Βάσω Καλοκαιρινού, Στέφανος Δημητρόπουλος, Μάκης Κουλούρης, Τάκης Χρονόπουλος, Θανάσης Μανθόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Γιώργος Γαλάνης και Νίκος Φράγκος– διαπίστωσαν επίσης ελλιπή σήμανση στα έργα, πλημμελή τήρηση μέτρων ασφαλείας, έντονη κυκλοφοριακή όχληση, ειδικά σε ώρες αιχμής, καθώς και σοβαρό κίνδυνο μεγάλων καθυστερήσεων λόγω κακού συντονισμού, έλλειψης συνολικού προγραμματισμού, εύρεσης αρχαίων σε σημεία κ.α.