Ματαιώνονται και τα κούλουμα !

0
863

του ΑΧΙΛΛΕΑ ΡΟΔΙΤΗ

Δεν ήταν τελικά μόνο οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που απαγορεύτηκαν υπό την απειλή του κορωνοϊού. Στην απαγορευτική λίστα μπαίνουν και τα κούλουμα. Και αυτό, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε χθες το βράδυ.

Μιλώντας το patrasmagazine.gr πριν από λίγο με τον εκπρόσωπο τύπου του δήμου Πατρέων Ανδρέα Αντωνόπουλο, τονίστηκε πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί ανακοίνωση σχετικά με συμμόρφωση και με αυτή την οδηγία που ματαιώνει τα κούλουμα που είχαν προγραμματιστεί σε πλαζ, νότιο πάρκο και κόκκινο μύλο.

Την υπογράφουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών και προβλέπει την απαγόρευση εκδηλώσεων της Καθαράς Δευτέρας σε όλη τη χώρα.

Με την απόφαση καλούνται όλοι οι φορείς (OTA Α΄ και Β΄ Βαθμού) και οι υπόλοιποι αποδέκτες της ΚΥΑ, να συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της.

Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου της από 25-2-2020 πράξης νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού» (Α΄ 42), που σημαίνει ποινές έως 2 έτη φυλάκισης σε όσους δεν συμμορφωθούν.