Κάποιοι επιμένουν: “Δεν είναι ο Elon Mask, είναι UFO κι εξωγήινοι”…

του Αχιλλέα Ροδίτη_

Για άλλη μια φορά (και χρονιά) πολλοί θορυβήθηκαν παρατηρώντας τα μυστήρια φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό της Πάτρας, που διακρίνονταν ιδιαίτερα πάνω από την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Και απ’ τα Καλάβρυτα φάνηκαν έντονα και “γέννησαν” συνωμοσίες…
Και παρότι έχει ήδη δοθεί η εξήγηση της ταυτότητας τους, η οποία δεν είναι άγνωστη κι άρα δεν μιλάμε για «Ιπτάμενα Αντικείμενα Αγνώστου Ταυτότητας», δηλαδή για… «UFO» σε αγγλική μετάφραση, εν τούτοις δεν ήταν λίγοι όσοι προβληματίστηκαν έντονα ανεβάζοντας φωτογραφίες στα social media και μιλώντας για «ύποπτα» αντικείμενα.

Και τα σχόλια από κάτω!

Ξεκαθαρίζουμε για πολλοστή φορά, όμως, προς δυσαρέστηση των απανταχού συνωμοσιολόγων, ότι ΔΕΝ επρόκειτο για… επισκέπτες από άλλο γαλαξία! Δεν είναι UFO, ούτε X-FILE, ούτε κάποια υπέρκοσμη συνάντηση εξωγήινων πάνω από τον πλανήτη γη, (τι να ’ρθουν να κάνουν στην Πάτρα άλλωστε…;).

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ Ο… ELON MASK

Ήταν απλώς μια ακόμα συστοιχία των δορυφόρων Starlink της εταιρείας «Space X» του Έλον Μασκ που άρχισαν να εκτοξεύονται από τον Μάρτιο του 2020, απ’ το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, μ’ έναν πύραυλο Falcon 9 και η οποία αναπτύχθηκε σε τροχιά 180 μιλίων πάνω από τον πλανήτη. Η εταιρεία έχει αδειοδοτηθεί για να θέσει σε τροχιά περισσότερους από 12.000 δορυφόρους οι οποίοι ίπτανται σε πολύ μικρότερο ύψος, (στο επίπεδο της στρατόσφαιρας), από άλλους δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης ενός ευρυζωνικού δικτύου γύρω απ’ τον πλανήτη που εξασφαλίζει μεγαλύτερη και καλύτερη ταχύτητα διαδικτύου. Τα ίδια φωτεινά αντικείμενα δεν γίνονται θεατά μόνο στην Πάτρα, βέβαια, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Το project Starlink το είχε προαναγγείλει ο Elon Musk κάπου στο 2017 και στην αρχή πολλοί αμφέβαλαν ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί. Για να καλυφθεί όλος ο πλανήτης από αυτό το ευρυζωνικό δίκτυο δεν αρκούν δύο δορυφόροι, αλλά σύμφωνα με τους υπολογισμούς της «SpaceX» θα έπρεπε να εμπλακούν σε πρώτη φάση 4.425 δορυφόροι και σιγά σιγά ο αριθμός τους να αυξάνει, όπως και έγινε. Το ακριβές ύψος τροχιάς τους κυμαίνεται από τα 550 έως τα 1.125 χιλιόμετρα km πάνω απ’ το έδαφος της Γης και είναι εξοπλισμένοι με την πλατφόρμα που μπορεί να προσφέρει ευρυζωνική σύνδεση στο Internet, με μέγιστη καθυστέρηση 25ms